Marathonclinic

In 2016, 2017 en 2018 organiseerde Atletiekvereniging De Gemzen zeer succesvolle trainingsclinics in aanloop naar de voorjaarsmarathons van Rotterdam en Enschede. Aan deze clinics werd iedere keer deelgenomen door 20 a 30 lopers (m/v). De deelnemers kwamen goed voorbereid aan de start van de marathon. En ondanks het vaak (te) warme weer wisten velen een persoonlijk record te lopen.

Om de kans op goed loopweer te vergroten werd in 2019 een marathonclinic georganiseerd richting de najaarsmarathons in Amsterdam en Etten Leur. Dat was een goede keus want op beide dagen was het prima loopweer en werden er vele persoonlijke- en clubrecords gebroken.

Volgende clinic in 2021
Het was de bedoeling om in 2021 weer voor de voorjaarsmarathons van Rotterdam en Enschede te gaan. Maar Corona gooit alles in de war en dit dus ook. Rotterdam en enkel andere grote marathons zijn al verplaatst naar het najaar. Dus geen voorjaarsclinic, helaas. 

Een marathon vergt een gedegen voorbereiding. Er moet veel getraind worden. Wanneer je dat samen doet, worden de trainingen makkelijker.

Hoeveel trainingen?
Er zijn 2 groepstrainingen in de week: op dinsdagavond interval op de baan en op zondagmorgen een duurloop (met wisselende parcoursen). Daarnaast train je individueel nog 1, 2 of 3 x per week.

Wat is je basis?
Je moet niet zo maar aan een marathon beginnen. Je basis moet goed zijn. Een halve marathon moet je met gemak kunnen lopen. En om het tempo in de duurlopen te kunnen volgen is een tijd binnen de 2 uur op de halve gewenst.  Door nu (november 2019) de clinic in 2021 al aan te kondigen, heb je ruim de tijd om een goede basis te leggen.  

Wat kost het?
De kosten zijn:
- € 50,00 voor niet-leden
- € 10,00 voor leden

Wanneer begint de clinic?
Dat maken we bekend zodra bekend is dat de clinic door gaat (door kan gaan).  

Hoe aanmelden?
Aanmeldformulier volgt zodra bekend is dat de clinic door gaat. 

Meer info 
Wil je meer info, stuur dan een mail naar wim.potjes@ziggo.nl