Marathonclinic

In 2016, 2017 en 2018 organiseerde Atletiekvereniging De Gemzen zeer succesvolle trainingsclinics in aanloop naar de voorjaarsmarathons van Rotterdam en Enschede. Aan deze clinics werd iedere keer deelgenomen door 20 a 30 lopers (m/v). De deelnemers kwamen goed voorbereid aan de start van de marathon. En ondanks het vaak (te) warme weer wisten velen een persoonlijk record te lopen.

In 2019 wordt er een marathonclinic georganiseerd richting de Brabant-marathon in Etten Leur. Deze marathon is op de laatste zondag van oktober. De kans op goed loopweer is dan het grootst. De trainingen beginnen dan begin augustus. Wil je een grotere marathon dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de marathon van Amsterdam die een week eerder is. 

Een marathon vergt een gedegen voorbereiding. Er moet veel getraind worden. Wanneer je dat samen doet, worden de trainingen makkelijker.

Hoeveel trainingen?
Er zijn 2 groepstrainingen in de week: op dinsdagavond interval op de baan en op zondagmorgen een duurloop (met wisselende parcoursen). Daarnaast train je individueel nog 1, 2 of 3 x per week.

Wat is je basis?
Je moet niet zo maar aan een marathon beginnen. Je moet de nodige halve marathons hebben gelopen en om het tempo in de duurlopen te kunnen volgen is een tijd binnen de 2 uur op de halve gewenst.  Door nu (juni 2018) alvast bekend te maken dat deze clinic gegeven gaat worden, heb je ruim de tijd om een goede basis te leggen.  

Wat kost het?
De kosten zijn:
- € 50,00 voor niet-leden
- € 10,00 voor leden

Wanneer begint de clinic?
De eerste groepstraining is op zondagmorgen 4 augustus om 9.00 uur.  

Hoe aanmelden?
Vult dit formulier in en stuur het naar wim.potjes@ziggo.nl

Meer info 
Wil je meer info, stuur dan een mail naar wim.potjes@ziggo.nl