Cursus voor beginners

Atletiekvereniging De Gemzen hoopt verschillende beginnerscursussen te kunnen houden.

We hopen in 2021 weer verschillende beginnerscursussen te kunnen houden bij De Gemzen. Normaliter doen we dat in Heerde, Elburg en Wezep (waarbij Heerde dan in januari begint en Elburg en Wezep begin maart). Maar ja; alles is anders dit jaar en ook in januari lijkt er nog niet iets mogelijk. Dus op dit moment kunnen wij je nog niet aangeven of er beginnerscursussen zijn en zo ja wanneer deze beginnen. Zodra er mogelijkheden zijn, zullen wij dat publiceren.    

Wat betreft de beginnerscursussen: 

Een cursus duurt 13 weken en kost 50,00 euro. Na afloop word je dan beloond met een fraai loopshirt.

Ervaring
Bij De Gemzen is inmiddels veel ervaring opgedaan met de beginnerscursussen. Er zijn al wel zo'n 35 beginnerscursussen gegeven en al alle opgedane ervaring wordt iedere keer meegenomen naar de volgende cursus.  

Laagdrempelig  
De laagdrempelige cursus is vooral gericht op mensen – van alle leeftijden - die voor hun plezier willen gaan lopen. Ons doel is om je op een leuke maar toch effectieve manier kennis te laten maken met de loopsport. De training is zo opgezet dat je aan het einde van de cursus een afstand van 5 kilometer kan hardlopen.

Afvallen?
Beginnen met hardlopen om af te vallen is niet direct een goed plan. Want om echt af te vallen van hardlopen moet je wel de nodige kilometers maken. En met teveel kilo's eindigt dat meestal voortijdig met een blessure. De betere volgorde is dus: eerst afvallen en dan hardlopen.  

1 x in groepsverband, 1 x zelf
De cursus is gebaseerd op twee trainingen per week, waarvan één training onder begeleiding van ervaren looptrainers van de Gemzen. De andere training doe je zelf. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de cursus blessurevrij doorkomt volgen we een schema waarin de belasting heel langzaam wordt opgebouwd. Een cursusavond bevat de volgende onderdelen: wandelen en inlopen, dynamische losmakende oefeningen, loopscholing, de “kern” met de hoofdopdracht van de avond, gevolgd door uitlopen en rek- en strekoefeningen.

Lopen kan je alleen doen, maar je zult merken dat het trainen in een groep heel stimulerend is! Tip: samen met een goede vriend(in) de cursus volgen motiveert jullie allebei!  

Groepstraining
De groepstrainingen worden waarschijnlijk gegeven op de volgende avonden:
Heerde: woensdagavond 19.30 
Elburg: dinsdagavond 19.30 (verzamelen bij 't Huiken)
Wezep: maandagavond 19.00

Contact
Heb je vragen, dan kun je mailen naar de desbetreffende loopgroep:

Heerde:  

Wezep: 

Elburg: