Nieuws

Zondag 13 Mei 2018

Het is lang geleden dat de Gemzen met 5 atletes vertegenwoordigd waren bij het Gelders Overijssels Kampioenschap Meerkamp voor CD junioren. Isabel van Houweling, Maud Brouwer, Suusje Berkenbosch, Nienke Wagenaar en Evelien van Houweling kwamen 2 dagen in actie in Hengelo.

Op dag 2 stonden de onderdelen kogel, ver en 600m op het programma voor de D junioren en voor de C-junioren speer, ver en 600m. Onder tropische temperaturen werd er in het FBK stadion gestreden voor ieder punt. Er werden veel PR’s gehaald en dat resulteerde voor alle dames in een punten record.

Isabel doorbreekt 3000 punten grens en wint zilver
Isabel stond na dag 1 op een tweede plaats in het tussenklassement met slechts 65 punten verschil met nummer 1. Dit verschil wist ze bij de start van dag 2 kleiner te maken door het kogelstoten te winnen in een nieuw outdoor PR van 11.33m. Bij het verspringen verbeterde ze haar PR naar 4.47m maar dit was net niet genoeg om de leiding in het klassement over te nemen. Om zich niet voor de finish gewonnen te geven, startte ze op de 600m met een enorm hoog tempo. Helaas bleek het niet genoeg voor plek 1. Tevreden kan ze zijn met haar nieuwe punten record op de 6-kamp van 3156 punten, ze doorbreekt daarmee de magische grens van 3000 punten, iets dat pas 1 keer eerder door een Gems is gedaan (Dominique Verheijen 2006) en staat hiermee op de landelijk jaarranglijst op een 3e plaats.

Maud 5e
Bij de meisjes D1 lagen de nummer 1 t/m 6 in punten erg dicht bij elkaar en moest de afsluitende 600m de doorslag geven, voor Maud helaas niet haar sterkste onderdeel, maar ook hier verbeterde ze haar PR. In het eind klassement behaalde ze een 5e plaats. Met op alle onderdelen een PR kan ze terugkijken op een prachtige eerste meerkamp.

P.r's voor Nienke en Suusje
Bij de D2 junioren werden er ook goede resultaten behaald door Nienke Wagenaar en Suusje Berkenbosch. Nienke presteert met name op de springnummers erg goed met als uitschieter 1.45m bij het hoogspringen wat goed was voor een gedeelde eerste plaats. In het sterke deelnemersveld wist ze een 6 plaats te pakken. Suusje schitterde met een 3e plaats op haar beste onderdeel het kogelstoten, in het totaal klassement eindigde ze op plaats 15.

Prima meerkamp Eveline
De C junioren draaien een 7-kamp en hierbij liet Evelien van Houweling zien steeds meer allround te worden. Door op alle onderdelen rond haar PR te presteren en de afsluitende 600meter in een dik pr te lopen wist ze de 4e plaats te behalen, helaas geen podium maar met een puntenrecord van 3526 neemt ze plaats 6 in op de Gemzen bestenlijst allertijden.

Vooruitkijkend…. volgend weekend komen de meiden samen met hun ploeggenoten in actie op onze eigen atletiekbaan tijdens de CD competitie!Bekijk alle nieuws berichten