Nieuws

Zaterdag 30 November 2019

De laatste jaren hebben we niet te klagen over het weer bij de PLUS Sintloop, maar vandaag was het helemaal top. Wel fris, maar een heerlijk zonnetje en nagenoeg geen wind maakten dat de omstandigheden perfect waren om te lopen. En dat was te zien aan de tijden.

Nou is het Sinterklaasfeest natuurlijk in de eerste plaats een feest voor kinderen. Dus zij mochten het loopfeest openen. Uiteraard was Sinterklaas van de partij, hij loste de startschoten.

De eerste start van de dag, de 1000 meter voor de meisjes, leverde gelijk een spannende race op. Hoewel Jasmijn Lamberink van begin af aan de leiding nam, bleef Noëmi Blankvoort niet ver weg en op 150 meter voor de streep kwam Sara Kwakkel met een flinke versnelling dichtbij de top 2. Jasmijn was op tijd bij de les en won met een meter of 5 voorsprong. Dat was ook de afstand tussen Noëmi en Sara. Daarachter een mooi clubje Gemzen-atletes die allemaal goed voor de dag kwamen vandaag.

Bij de jongens stond er geen maat op Jorn Smalbrugge uit Hasselt. Met ruime voorsprong won hij voor Nout Meijer en Patrick Duiveman. Michael Knijnenberg eindigde net buiten het podium.

De kinderen t/m 8 jaar liepen een 400 meter; Bij de meisjes 7 en 8 jaar was Lisette Veldkamp duidelijk de snelste. In soepele stijl liep ze naar 1.23, een mooie tijd. Annelie Keppel werd tweede voor een hele club Gemzenpupillen, aangevoerd door Iva Prins. Brian Pastoor was de beste bij de jongens 7 en 8 jaar. Hij had ook een duidelijke voorsprong op Hugo van Thiel en op Philip Okek van De Gemzen.  

Het mooiste onderdeel is de 400 meter voor de kinderen t/m 6 jaar. Daar werd ook al hard gelopen want Liz Meijer liep in bijna 15 km per uur naar 1.37! Lieke Schoonhoven en Isa Uitslag maakten het podium compleet. Daniël van den Heuvel van De Gemzen wist te winnen bij de jongens, waar in totaal 20 atleetjes aan de start stonden. Thom Pullen en Guus van der Valk werden 2 en 3. De Pieten deden flink hun best om de jongste kinderen naar de finish te begeleiden.

Op de 5 km waren de meeste deelnemers. De verwachting was dat William van Eeken (ACO van Elderen) het eerst de baan weer op zou komen maar het was clubgenoot Robert Gerritsen die met de winst ging lopen. Zijn 15.41 betekende een nieuw parcoursrecord. William van Eeken bleef daar met 15.47 ook nog onder. Taco Schaaf (BB Lopers) was met 16.16 ook bijzonder snel. Op het podium bij de mannen 40 2 Gemzen: Jan-Pieter Mondria en Jeroen Kwakkel. Zij moesten Erwin van Heiningen (AV ‘34) echter voor laten gaan. Voorafgaand aan deze 5 km werd Jan-Pieter nog in de bloemen gezet vanwege zijn prachtige 3e plaats op de 1500m bij het EK Masters in september in Italië.

Yvonne Meijer (ACO van Elderen) liet met 18.27 het parcoursrecord bij de vrouwen ook sneuvelen. Zij won bij de vrouwen 40. Corina Wierbos uit Nieuwleusen en Gerda Akkerman uit Rouveen werden hier 2 en 3. De bijna 65-jarige Warry Kooistra (Gemzen) was met een 4e plaats dichtbij het podium! Bij de vrouwen senioren liep Marie Klein uit Hattem naar de overwinning in een (naar wij denken) fraai p.r. van 19.35. De nummers 2 en 3 Jolanda van Dam van ACO van Elderen en Ciska Jonges uit Apeldoorn waren niet ver weg. De bijna 14-jarige Esmee Vis (Gemzen) was hier met een 5e plaats dichtbij het podium.

Op de 10 km ging de overwinning naar Tim den Besten van de BB-lopers. Bij de doorkomst na 5 km (17.01) werd hij nog vergezeld door Jorrick Bouw uit Nunspeet. In het 2e deel ontstond er toch een gaatje en met 34.03 om 34.20 trok Tim aan het langste eind. Henk Slager (ook BB-lopers) kwam als 3e binnen. Ewout de Vos (Gemzen) ging vandaag van start met het doel om voor het eerst onder de 35 te lopen. Met haas Bas Mekking (Cialfo),  die voor een strak tempo zorgde, lukte dat: 34.54. Voor Bas was er een eerste plaats bij de mannen 40. Ruud van der Wal (AV ’34) en Klaas van Pijkeren (Dronten) mochten mee op het podium. Fraaie tijden hier ook van de Gemzenatleten Klaas Draaijer,  Hubert Bögemann en Wouter Kasemier.

Saskia Schutte (Cialfo) is de laatste tijd zeer sterk op dreef. Hoe ouder hoe beter. Een p.r. zat er vandaag niet in, maar met 39.16 was ze alle andere vrouwen de baas. Als 2e, en een eerste plaats bij de vrouwen senioren, eindigde Monique Fibbe (Gemzen) in 40.22. Zo snel had ze nog niet op dit parcours gelopen. Dat gold ook voor Maureen Houtman (Gemzen) die de topvorm nadert (40.38). Jolanda Brugman van Hanzesport wist de 3e plaats bij de vrouwen 40 weg te kapen voor Iris Bakker-Strieker die met 42.55 wel een p.r. liep. Leonie Eenkhoorn (Isala ’96) en Marleen van Heerde (Cialfo) werden 2 en 3 bij de vrouwen senioren.

De organisatie kan terugzien op een mooie loop.

Bekijk hier de uitslagen en hier de foto's van Aalt en Monique Wensink.Bekijk alle nieuws berichten