Nieuws

Maandag 2 December 2019

Ook in 2020 worden er weer verschillende beginnerscursussen gehouden bij De Gemzen, 3 zelfs: in Heerde, Wezep en Elburg.  

In Heerde begint de cursus op woensdagavond 15 januari. In Wezep begint de cursus op maandag 2 maart en in Elburg op dinsdag 3 maart. 

Een cursus duurt 13 weken en kost 47,50 euro. Na afloop word je dan beloond met een fraai loopshirt.

Ervaring
Bij De Gemzen is inmiddels veel ervaring opgedaan met de beginnerscursussen. In Heerde bijvoorbeeld is het nu het vijftiende jaar op rij dat een cursus wordt gegeven. Deze ervaring wordt iedere keer meegenomen naar de volgende cursus.  

Laagdrempelig  
De laagdrempelige cursus is vooral gericht op mensen – van alle leeftijden - die voor hun plezier willen gaan lopen. Ons doel is om je op een leuke maar toch effectieve manier kennis te laten maken met de loopsport. De training is zo opgezet dat je aan het einde van de cursus een afstand van 5 kilometer kan hardlopen.

Afvallen?
Beginnen met hardlopen om af te vallen is niet direct een goed plan. Want om echt af te vallen van hardlopen moet je wel de nodige kilometers maken. En met teveel kilo's eindigt dat meestal voortijdig met een blessure. De betere volgorde is dus: eerst afvallen en dan hardlopen.  

1 x in groepsverband, 1 x zelf
De cursus is gebaseerd op twee trainingen per week, waarvan één training onder begeleiding van ervaren looptrainers van de Gemzen. De andere training doe je zelf. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de cursus blessurevrij doorkomt volgen we een schema waarin de belasting heel langzaam wordt opgebouwd. Een cursusavond bevat de volgende onderdelen: wandelen en inlopen, dynamische losmakende oefeningen, loopscholing, de “kern” met de hoofdopdracht van de avond, gevolgd door uitlopen en rek- en strekoefeningen.

Lopen kan je alleen doen, maar je zult merken dat het trainen in een groep heel stimulerend is! Tip: samen met een goede vriend(in) de cursus volgen motiveert jullie allebei!  

Groepstraining
De groepstraining wordt gegeven op de volgende avonden:
Heerde: woensdagavond 19.30 
Elburg: dinsdagavond 19.30
Wezep: maandagavond 19.00

Online inschrijfformulier
Je kunt je aanmelden voor een van de drie beginnerscurussen door het online aanmeldingsformulier te gebruiken. Op het digitale formulier vul je alle vragen in (de factuurverzamelaar alleen als je samen met een andere cursist wilt betalen). De betaling vindt plaats via een eenmalige machtiging die wij alleen gebruiken als je na de eerste drie trainingsavonden niet hebt opgezegd. Het aantal deelnemers is niet onbeperkt: wie het eerst komt die het eerst maalt! Je krijgt een bevestiging van je deelname, je plaats op de wachtlijst of een afzegging. 

Contact
Heb je vragen, dan kun je mailen naar de desbetreffende loopgroep:

Heerde:  

Wezep: 

Elburg: 

 Bekijk alle nieuws berichten