Nieuws

Maandag 6 April 2020

Het is hard te sterven, als de lente valt. Dit bericht werd ons op maandagochtend 6 april jl. aangereikt. Hendrik Jan Korterink is overleden. Hij is overleden aan de gevolgen van darmkanker en was sinds augustus 2018 ziek. Hij zou volgende maand 65 jaar worden. Hoewel dit groot verdriet met zich mee brengt, kunnen wij melden dat Hendrik Jan rustig is gestorven, in het bijzijn van zijn vrouw en gezin. Dat wilde hij ook graag. Hij heeft van iedereen in de laatste periode van zijn leven goed afscheid kunnen nemen.

Hendrik Jan was ruim 20 jaar trouw lid van een van onze loopgroepen binnen De Gemzen. We verliezen in hem een fanatieke hardloper met een uitgesproken passie voor de hardloopsport binnen atletiekvereniging “De Gemzen”. Hendrik Jan was op vele wedstrijden bij De Gemzen te zien en buiten de regio was hij regelmatig actief. Ook op de langere afstanden, waaronder de marathon wist hij goed mee te komen. De afgelopen 20 jaar heeft Hendrik Jan aan ruim 100 hardloopwedstrijden meegedaan, waarbij zijn favoriete afstanden de 10km en halve marathon waren.

 

Hendrik Jan was in zijn dagelijks leven misdaadjournalist. Zijn website wordt nu door zijn dochter en zoon onderhouden. Meer informatie kun je lezen op:

https://www.misdaadjournalist.nl/2020/04/het-is-hard-te-sterven-als-de-lente-valt/  

Wij wensen de familie veel sterkte.Bekijk alle nieuws berichten