Nieuws

Donderdag 2 April 2020

Afgelopen zondag is Flip Nijhoff overleden. Flip was een markante Gems die samen met echtgenote Ans heel veel wedstrijden heeft gelopen in het shirt van De Gemzen. Flip was lid van 1983 tot afgelopen herfst, toen hij ernstig ziek bleek te zijn.

Flip heeft jarenlang de uitslagen in ons clubblad verzorgd. Iedere keer weer een enorm werk om al die verschillende uitslagen netjes op papier te krijgen. In de jaren 90 was Flip ook nog kort bestuurslid.

Jarenlang heeft Flip bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt en in die hoedanigheid was hij belast met het vervoer van sporters en/of supporters naar (sport) evenementen. Denk daarbij vooral aan de Zevenheuvelenloop en de schaatswedstrijden in Thialf. Niet toevallig 2 sporten waar Flip’s hart sneller van ging kloppen. Vanwege dit werk en zijn verbondenheid met Dalfsen heeft hij ook aan de wieg gestaan van de Stationsloop.

Flip was een echte hardloopliefhebber. Nagenoeg iedere dag gingen de schoenen aan voor een rondje. Hij was wel zeer bescheiden over z’n prestaties. Ergens eind jaren ’80 stond er een mooi interview met Flip in de (toen nog) Zwolsche Courant met als titel “wanneer ik een marathon kan lopen, kan iedereen het”. Hij vond het dus allemaal niet zo bijzonder wat hij deed. Maar bijzonder was het wel want hoewel Flip geen soepele loper was, liep hij de marathon net boven de 3 uur en de halve net boven de 1.20.

Naast het lopen had Flip nog een andere grote hobby: de bescherming van de weidevogels. Als voorman/coördinator van de weidevogelbescherming Randmeerkust trok Flip ieder jaar de weilanden in om nesten te markeren. Hij verzorgde daar ook de jaarverslagen van. In 2017 werd hij uitgeroepen tot Gelders boerenlandvogelvrijwilliger van het jaar.

Afgelopen herfst bleek Flip dus ernstig ziek te zijn. Hij heeft nog wel diverse behandelingen ondergaan, maar het mocht helaas niet meer baten . Flip is 67 jaar geworden. Wij wensen Ans en de kinderen heel veel sterkte.Bekijk alle nieuws berichten