Nieuws

Woensdag 26 Augustus 2020

Gisteravond was er eindelijk weer een loopavond op de Lambert Dijkslag Atletiekbaan van AV de Gemzen. Op het programma stonden diverse loopafstanden. Voor de jeugd was er een 600m. Voor de junioren, senioren en masters waren er de 1000m en 3000m. De deelname op alle afstanden was groot maar de wedstrijd was slechts opengesteld voor Gemzen.

De honger naar wedstrijden is enorm, dat bleek wel. De laatste maanden is er fors doorgetraind en dit was een mooi meetmoment. De weersomstandigheden waren prima. Bij de eerste start stopte de regen en brak zelfs een zonnetje door. De wind bleek geen spelbreker zodat er mooie tijden gelopen werden door eigenlijk alle deelnemers.

Winnaars op de 600m waren Brend Pols in een tijd van 2.08 min. Sara Kwakkel was de snelste bij de meiden met een tijd van 2.00 min. De 1000m is altijd een spectaculair loopnummer. Jurian Onderdijk was bij de mannen de snelste met een tijd van 2.43.6 min, hij bleef daarmee maar een paar tiende boven z'n p.r.  Jethel Bos was met 3.29 min. de snelste dame.

Klapstuk van de avond was de 3000m. Op deze afstand veel lopers die de strijd met elkaar en tegen de klok aangingen. Ewout de Vos ging voorop in de strijd en klokte een hele goede 9.26 min. Daarmee verbeterde hij het clubrecord bij de Mannen35. Daarachter Daniël van den Esschert en Maikel Bos die alle twee ook nog onder de 10 minuten finishten. Bij de dames was Annet Bultman de snelste met een tijd van 11.58 min. Het was een zeer geslaagde loopavond met veel pr’s en bovendien nog twee clubrecords: Aleid Bosch luisterde zijn debuut bij de mannen70 op met een clubrecord op de 3000m met 14.29.7 en Jurrie Teeuwen zette het allereerste clubrecord neer bij de Mannen80: 1000m in 6.26.1.  Een bijzondere prestatie!

Bekijk hier de uitslagen. En hier de foto's van Monique Wensink.Bekijk alle nieuws berichten