Nieuws

Zondag 7 Oktober 2018

Tijdens de clubkampioenschappen, kort voor de prijsuitreikeing, werden 3 Gemzen in het zonnetje gezet die afgelopen jaar zijn gestopt met hetgeen (of een deel van hetgeen) ze voor de Gemzen deden.

Als eerste was daar Carolien Germs. Carolien heeft de nodige jaren het wedstrijdsecretariaat voor junioren bijgehouden. Daaraan gekoppeld hield ze ook ieder jaar de bestenlijsten (nodig om te bepalen wie de prestatiebekers bij de junioren hadden gewonnen) bij. Verder was ze de laatste 2 jaar betrokken bij de organisatie van de busreis naar Dortmund (waar de junioren meededen aan een indoorwedstrijd). Binding met De Gemzen kreeg Carolien door Karin (van den Berg). Nu Karin echter studeert en niet meer in Heerde woont, is die binding weg.

Als tweede werd Dini Post in het zonnetje gezet. Jarenlang vormde Dini samen met Jacqueline Dijkslag de vrijwilligerscommissie. Zij probeerde mensen te enthousiasmeren bepaalde functies binnen de vereniging te vervullen, proberen lege plekken op te vullen, zette enkele jaren een vrijwilliger in "the picture" in het clubblad en niet te vergeten organiseerde zij samen met Jacqueline de jaarlijkse vrijwilligersavond. Dini is afgelopen jaar gestopt als lid van de vrijwilligerscommissie.

De laatste die naar voren werd geroepen was Wim Potjes. Op 19 september werd Wim al verrast door de (loop)leden van De Gemzen, vandaag deed het bestuur dat. Na 18 jaar is Wim gestopt als lid van de Wedstrijd Organiatie Commissie (WOC). Wim hield zich met name bezig met de wegwedstrijden en de loopavonden. Daarvoor was Wim jarenlang wedstrijdsecretaris uitwedstrijden (het inschrijven van Gemzenleden voor wedstrijden, destijds ging dat nog per post), heeft 10 jaar in het bestuur gezeten, heeft meegeholpen als trainer bij beginnerscursussen, organiseerde clinics (Zevenheuvelenloop, Halve Marathon Zwolle, van 5 naar 10, najaarsclinic (voor een snelle 10) en marathonclinics) en is al sinds de lancering van de nieuwe website (2009) verantwoordelijk voor de nieuwspagina. Ook Wim kreeg een mooie bos bloemen en een waardebon. Maar daarbovenop werd Wim nog extra in het zonnetje gezet: Wim werd benoemd tot Lid van Verdienste. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2005 toen oud-voorzitter Jan Draaijer de eer te beurt viel.Bekijk alle nieuws berichten