Nieuws

Donderdag 13 September 2018

Afgelopen zondag konden jullie al lezen dat het ons herenteam niet was gelukt om ook volgend jaar in de 2e klasse uit te komen. Maar hoe verliep de wedstrijd? Hieronder een verslag van Léon Mak.

Zondag 9 september moesten de mannen van het seniorenteam van De Gemzen opkomen voor een belangrijke wedstrijd voor de club, de promotie/degradatie wedstrijd. Vorig jaar waren de heren oppermachtig gepromoveerd van de 3e divisie naar de 2e divisie. Dit jaar moesten de mannen echter strijden voor handhaving omdat ze bij de onderste 5 teams zijn geëindigd tijdens de eerste 3 wedstrijden in het voorseizoen. Dit kwam door veel blessures en soms genoodzaakte afwezigheid van de zogenaamde ‘puntenpakkers’, waardoor het sterke herenteam opeens ernstig verzwakt was. Ook in deze finalewedstrijd was het team weer niet op volle sterkte door het ontbreken van Jasper Bruggeman, Stijn Tromp en de langslepende blessure van Léon Mak waardoor handhaving onmogelijk leek.

Dit weerhield het seniorenteam er niet van om te strijden voor elke punt. Ploegleider Jurian Onderdijk had voor de optimale teamverdeling gezorgd zodat er maximale punten gehaald zouden worden. De heren kwamen aan op de baan in Grotebroek waar direct het gemzenkamp werd opgezet met de tent, veel vlaggen, stickers en zelfs werd de gemzenvlag opgehangen in de vlaggenmast op de baan bij het clubhuis. De dag begon met het hoogspringen waar Arnout Mak als enige gems in actie kwam en 1.70m haalde. Tegelijkertijd was Steven Hanekamp aan het speerwerpen waar hij als B-junior de seniorenspeer naar een mooie 39,61m wierp. Ook moest Bas Mekking direct in actie komen op de 3000m steeple waar hij met minimale ervaring toch naar een mooie 10:55,09 liep. Iets later was het tijd voor Ricardo Verheijen om in actie te komen op kogel waar hij de 7,26kg zware kogel naar een uitstekende 11.28 stootte. Ook moesten Dennis Jolwa en Sander Klaassen in actie komen op de 100m waar ze zeer verdienstelijke tijden liepen (12.10s en 12,27s). Iets later kwam Wilco Jonker in actie op het verspringen waarna hij na 2 sprongen direct door moest naar de 400m die hij samen met ploegleider Jurian zou lopen. De heren liepen beiden onder uitdagende omstandigheden naar solide tijden (58,62s en 54,98s).

Hierna had het team even pauze om bij elkaar te komen en elkaar nogmaals op te peppen. Na deze pauze waren de heren klaar om nog een paar ijzersterke prestaties neer te zetten. Ricardo bewees direct dat hij nog steeds een grote kerel was door de speer naar een PR van 46,71 te werpen. Vlak daarna was het tijd voor Sander om de 400mh te lopen, ook Sander had hier minimale ervaring op en dit was zijn debuut op dit lastige onderdeel die hij erg goed liep wat resulteerde in een mooie tijd van 1:03,13. Hierna was het weer tijd voor onze sprinters om in actie te komen voor de 200m, deze keer waren dit Dennis en Steven die na prima races naar 24,63s en 25,59s liepen. Na de hele dag wachten mocht de nog steeds geblesseerde Léon dan eindelijk op zijn enige onderdeel van die dag uitkomen, kogelstoten. Hij kreeg de zwaardere seniorenkogel naar een zeer verdienstelijke 12,86m wat voor hem een mooi PR was. Tegelijkertijd kwam Arnout ook in actie op het verspringen waar hij in zijn vierde poging toch nog naar een mooie 5,44m kwam. Ook MiLa loper Jan-Pieter Mondria moest erg lang wachten voordat hij in actie mocht komen, maar na ruim 5 uur wachten mocht hij samen met Bas de 1500m beslechten waar beiden erg goed liepen. Bas liep na zijn zware 3000m steeple nog een uitstekende 4:28,60 en Jan-Pieter liep 4:37,16. Na al deze onderdelen was het dan eindelijk tijd voor het laatste onderdeel van de dag, de estafette. Ook het estafette team was helaas ernstig verzwakt, maar dat ontnam niet het feit dat er 4 toppers stonden die na weinig voorbereiding het stokje succesvol over de finish kregen na 48,46s.

Hierna was het tijd om alles op te ruimen en te wachten tot alle punten bij elkaar op werden geteld om de eindstand te bepalen. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat het Seniorenteam van de Gemzen 8e was geworden en helaas niet mocht blijven in de 2e divisie. Dit betekent dat de Heren volgend jaar samen met de dames uitkomen in de 3e divisie. Het gerucht gaat rond dat, als volgend jaar de teams op volle sterkte zijn en geen tegenslagen hebben, beiden goede kans maken om (opnieuw) te promoveren naar de 2e divisie wat natuurlijk fantastisch voor de club zou zijn. Daarom gaat er door de heren deze winter keihard getraind worden om zo volgend jaar weer helemaal het mannetje te zijn. Ook wil het hele team Dirk Wigmans hartelijk bedanken voor het jureren van elke wedstrijd, zonder hem was het namelijk niet gelukt.Bekijk alle nieuws berichten