Nieuws

Zaterdag 15 September 2018

(door Monique Wensink)

Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de pupillen op het programma voor het medailleklassement. De Gemzen-pupillen mochten hier voor naar Zwolle. Het doel voor een aantal pupillen was om hun prestatie van de vorige keer nog te verbeteren zodat het meer punten op zou leveren in het eindklassement. Het gaat natuurlijk om welke kleur medaille je behaald.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er door C pupil Sara Kwakkel op woensdagavond 12 september tijdens de sprintavond van A.V. Isala een Clubrecord gelopen op de 40mH. Zij liep het 10 jaar oude clubrecord van Floor Doornwaard uit de boeken. Het zit dus goed met de vorm!

De dag begon gelukkig droog, al had het wel geregend in Zwolle eerder op de dag. Maar tijdens de wedstrijd was het droog en kwam soms de zon ook tevoorschijn. Een hele mooie dag om te sporten. En het werd een hele mooie dag. Bijna al onze pupillen wisten zich te verbeteren op 1 of meerdere onderdelen, er werden betere prestaties neergezet dan bij de voorgaande wedstrijd, waardoor er meer punten werden gehaald en zelfs de kleur van de medaille nog veranderde voor een aantal pupillen. Maar de prestatie van Sara Kwakkel op de 600m is zeker de moeite waard om te vermelden.  Zij liep namelijk een clubrecord op deze afstand, waar ze 2 weken geleden nog 1 seconde boven het record liep lukte het vandaag wel in een mooie tijd van 2:04,71

Maar ook bijna iedereen behaalde 1 of meerdere PR’s.

Julia Kaal op de 600m, Sara op de 40m en 600m, Rebecca Bakker bij het hoogspringen. Jelte Fidder op de 40m, bal, ver en 1000m, Gerrit Wensink op de 40m, bal en ver. Magali Kanis met bal. Renee Blok op de 1000m, Carice van Arken bij ver, 60mH en bal, Noemi Blankvoort bij bal, Brenda Wensink bij ver, 60mH en bal. En Mente Kommer werd dagwinnaar bij de MPA1.

In het eindklassement betekende dat een gouden medaille voor Sara, Zilver voor Renee, Flore (Kroes), Mente, Noemi, Brenda, Magali, Rebecca, Merle (Kwakkel) en Julia en brons voor Carice, Roos (Hollander), Diane (Wensink) en Gerrit.

Bekijk hier de foto's van Aalt en Monique Wensink.Bekijk alle nieuws berichten