Nieuws

Zondag 7 Oktober 2018

Het laatste weekend van september of het eerste weekend van oktober betekent voor bijna alle atletiekverenigingen in Nederland: clubkampioenschappen baan. Zo ook bij De Gemzen. En eigenlijk is het ook een traditie dat het dan mooi weer is. Vorig jaar werd die traditie doorbroken, maar dit jaar was het weer een zonovergoten dag. Het totaal aantal deelnemers (95) lag wat lager dan vorig jaar maar het aantal onderdelen waarop de atleten uitkwamen was hoog. We telden maar liefst 426 prestaties. 

Veel mooie prestaties
Er werden heel veel mooie prestaties geleverd. Hieronder de meest in het oog springende: de 2.19.6  op de 800 meter van Marcel van den Bosch (clubrecord M45), de 2.15.9 van Jan-Pieter Mondria op de 800 meter (clubrecord M55), 4.33 verspringen Berthram Mak (CR M50), 1.52 hoogspringen Linde Augustinus (6e plaats bestenlijst allertijden meisjes B), de 27,3 op de 200 meter van Iris Reurink bij de meisjes B (is top 10-notering, ze staat er echter al in), de 6,8 op de 40 meter van Sara Kwakkel (clubrecord meisjes pupillen C)

En nog meer: de 2.60 bij polshoog van Merijn Renshoff (nr 5 bestenlijst jongens C), Evelien van Houweling (3e op de bestenlijst aller tijden bij de 7 kamp), nog een keer Evelien 150 meter (5e op de bestenlijst met 20,2 sec) en dan de meerkamp bij de meisjes D: Isabel van Houweling boven de 3000 punten, Nienke Wagenaar 2715 punten en Luena Spijkerboer 2615 punten plaatsen zich ook in de top 10 van de bestenlijst. Isabel vestigde bovendien een club- en baanrecord bij het kogelstoten met 12.66. Luena en Isabel plaatsten zich bovendien in de bestenlijst met polshoog (resp. 2.10 en 2.30). En tenslotte liepen de meisjes D Luena, Isabel, Nienke en Maud (Brouwer) bijna een clubrecord op de 4x60: 33,2 (clubrecord 33.18).

Pupillen
De pupillen werkten een 4-kamp af. Nadat alle punten geteld waren, bleken dit de kampioenen: Bas Vessies Beumer, Gerrit Wensink, Job Keppel, Huub Beekman, Merel van der Haar, Noëmi Blankvoort, Magali Kanis, Sara Kwakkel en Isa Schoonhoven. 

Koppelloop
Voor het 3e jaar op het programma en een steeds spectaculairder wordend onderdeel: de koppelloop over 5000 meter (met z'n tweeën een 5000 meter lopen, de eerste loper loopt 600 meter en vervolgens om en om 400 meter). Er stonden dit jaar 13 koppels aan de start. Die maakten er een mooie strijd van én die noteerden prachtige tijden. Zo ging de winst naar het duo Bas Mekking en Luena Spijkerboer. Mannen 40 en meisjes junioren D en dan samen 15.40 op de klok zetten, uitstekend! Op slechts 15 seconden werden Jeroen Kwakkel en Aalt Wensink 2e en als 3e eindigden vader en dochter, Marcel en Ella van den Bosch (16..5)

Gezinsestafette
De clubkampioenschappen worden ieder jaar afgesloten met de gezinsestafette. 3 leden uit 1 gezin lopen samen 1200 meter. De eerste loper loopt 600 meter, de 2e 400 meter en de laatste 200. Dit jaar namen 8 teams het tegen elkaar op. Dat de familie Mak zou gaan winnen stond eigenlijk al wel bij voorbaat vast. De uitdaging was alleen: proberen onder de 3 minuten te lopen. Dat lukte glansrijk: 2.51. Op de 2e plaats eindigde de familie Blaauw in een keurige 3.53 en als derde kwam de familie Huisman binnen.

Nadat wedstrijdsecretaris Martin Dijkslag de uitslagen had ingevoerd kon voorzitter Berthram Mak, onder toeziend oog van wedstrijdleider Ad Luykx, de prijzen uitreiken. En na deze prijsuitreiking was er voor iedereen patat.  

Bekijk hier alle uitslagen. En hier de foto's van Aalt en Monique Wensink: vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagmiddag

Jacqueline Dijkslag was één van gelukkigen die zaterdag een rondvlucht boven Heerde maakten in de "Plus-helikopter". De op/bij de baan aanwezige Gemzen maakten met z'n allen het getal 70 en Jacqueline fotografeerde dat van boven. We zijn benieuwd naar het resultaat.  Bekijk alle nieuws berichten