Nieuws

Zondag 16 September 2018

(door Ronald Nijland)

Eindelijk was er weer een clinic georganiseerd door de NKS in onze atletiekregio. 

De nieuwe opzet via  de site "nieuwekansensport" heeft niet gebracht wat er van verwacht werd en dat heeft er toe geleid dat weer op de oude vertrouwde voet doorgaan. En dat resulteerde direct in een doeltreffende clinic met de nodige animo.

Het thema van de clinic was looptechniek en core stability en de clinic werd gehouden bij AV Veluwe in het Orderbos te Apeldoorn. De clinic werd gegeven door Ted Altena die de nodige ervaring heeft op gebied van looptechnieken in combinatie met krachttraining.

Ondanks de drukke loopagenda waren er de nodige deelnemers; trainers van AV Veluwe en natuurlijk ook van AV de Gemzen.

Allereerst was er een presentatie met de nut en noodzaak van looptechnieken en krachttraining voor lopers met het accent op veel herhalingen en minder gewicht. Vervolgens werd het praktijkgedeelte voortgezet in het Orderbos wat een prima decor was voor het uitvoeren van diverse looptechnische oefeningen. Op deze manier kregen de trainers weer nieuwe doeltreffende oefeningen aangereikt. Het blijkt maar weer dat loopscholing een essentieel onderdeel is van een training en dat vooral "stability training" belangrijk is ter voorkoming van blessures.Bekijk alle nieuws berichten