Nieuws

Vrijdag 21 September 2018

Het was fantastisch mooi weer woensdagavond. Toch regende het op de Lambert Dijkslag Atletiekbaan van De Gemzen; het regende records; persoonlijke records, clubrecords en baanrecords. En dat was nou precies de bedoeling van de organisatie. Er was een sfeer gecreëerd waarbij een loper net even wat meer kan dan normaal: een fraai aangeklede baan, een groot en sterk deelnemersveld, een kundig en enthousiaste speaker en een talrijk en sterk meelevend publiek. Dat het dan ook nog prachtig weer was, was mooi meegenomen.

Zoals gezegd regende het records;  14 baanrecords en 8 clubrecords. Dat er op het verbeteren van een baanrecord bij de volwassenen een extra premie stond, was een mooie stimulans.

De 1500 meter bij de junioren werd gewonnen door C-junior Niels van Lanen, een triatleet die als loper dus uitstekend uit de voeten kan. Bij de meisjes was B-juniore Naomi Heidema van ACO van Elderen (Ommen) de snelste met een tijd keurig binnen de 5 minuten. Gijs van de Wetering (jongens B) was de snelste Gems bij de jongens en Luena Spijkerboer (meisjes D) bij de meisjes.

Op de 1500 meter bij de senioren/masters was Wilfred van Holst van de partij. Wilfred, opgegroeid bij De Gemzen en sinds zijn studie lid van Groningen Atletiek, leverde een spannende strijd met Nick Marsman van ACO van Elderen. In de laatste 100 meter besliste Nick de strijd in zijn voordeel en noteerde met 3.58.5 een fraai baanrecord. Snelste vrouw was Aline Kootstra, eveneens van ACO van Elderen. Snelste Gems bij de mannen was Jurian Onderdijk en bij de vrouwen liep Maureen Houtman een prima baanrecord bij de vrouwen 40.

Na 5 series 1500 meter volgden er nog 3 series 5000 meter. Onder luide aanmoedigingen van het publiek werden ook hier prima tijden op de klokken gebracht. Wilfred van Holst, eerder dus al 2e op de 1500, startte ook op de 5000 en liet zien over een prima vorm te beschikken: met 16.6 was hij de snelste. Gemzenatleet Bas Mekking zat hier niet ver achter en was met 16.13 de snelste bij de mannen40. Prima was ook de tijd die de 55-jarige Gemzenatleet Jan-Pieter Mondria noteerde: 16.57. Buitengewoon goed was ook de prestatie van Tess van Randtwijk van AV ’34 (Apeldoorn). Als C-juniore was zij de snelste bij de vrouwen met een meer dan geweldige 17.36. Snelste Gems bij de vrouwen was Monique Fibbe die voor het eerst onder de 20 minuten liep: 19.49. Annet Bultman (vrouwen 50!) volgde kort daarachter met 20.12.

Bekijk alle tijden en alle records op de uitslagenlijst
Uitslag 1500 meter
Uitslag 5000 meter
Rondetijden 5000 meter

Tijdens deze wedstrijd werd afscheid genomen van WOC-lid Wim Potjes. Na 18 jaar was het tijd om het stokje door te geven. Wim werd verrast met een fraai horloge, geschonken door leden/lopers van De Gemzen. Wim had nog een leuk cadeau voor de vereniging; een collagefoto op canvas van flyers van de evenementen van De Gemzen van de laatste 14 jaar.   

We kunnen terugzien op een zeer succesvol evenement.

Bekijk hier de foto's van Monique Wensink en hier de foto's van Chantal van VeldeBekijk alle nieuws berichten