Nieuws

Zaterdag 12 Januari 2019

Nog maar een week, dan organiseren we, al weer voor de 37e keer, de Atlantis data Zwolse Bos Loop. Het is daarmee onze oudste loop. Maar het mooie van deze loop is dat het deelnemersaantal de laatste jaren flink in de lift zit. De "Zwolse Bos" is hard op weg om onze grootste loop te worden. Als de voortekenen niet bedriegen en het gaat niet stormen of sneeuwen zou het deelnemersaantal wel eens rond de 700 kunnen liggen. Het prachtige parcours lokt deelnemers uit het hele land.

De Atlantis data Zwolse Bos Loop is een echte winterklassieker waarbij de loper kan kiezen tussen een 5 km, 10 km of een halve marathon. Voor de jeugd van 9 t/m 12 jaar is er een 1000 meter op de baan en voor de jeugd t/m 8 jaar een 400 meter. Nieuw dit jaar is een loop van 2500 meter (over asfaltwegen in Hoornerveen) voor jeugd van 11 tot 16 jaar.

Alle afstanden zijn gecertificeerd, wat betekent dat ze officieel zijn opgemeten door een parcoursmeter van de Atletiekunie. De halve marathon is bovendien een mooie test/training richting een voorjaarsmarathon.

Op de halve marathon is er weer een speciale prijs te winnen bij de premiesprint na 5 km. De man en vrouw die daar als eerste doorkomen krijgen weer een mooie prijs (een smartwatch), beschikbaar gesteld door sponsor Atlantis data. Voorwaarde is wel dat de halve marathon uitgelopen wordt in een tijd die niet langzamer is dan 5 minuten van de winnaar.
Verder is er een mooi shirt te winnen voor degene die zijn/haar voorspelde eindtijd het dichtst benadert.  

Nog niet ingeschreven? Profiteer dan nu nog van de korting. Voorinschrijven kan nog tot tot donderdag. Zaterdag kun je ook gewoon na-inschrijven, je betaalt dan wel iets meer.Bekijk alle nieuws berichten