Nieuws

Zondag 13 Januari 2019

Gister werd in Epe de 3e cross van de Gelders Overijsselse Crosscompetitie gehouden. Plaats van handeling de Zandkuil (of beter; de zandbult) tegenover de Hertenkamp. En de omstandigheden (regen, dus glad)) maakten dat het zwaar was. De 3e cross is tevens altijd het kampioenschap. En onze Gemzen waren zeer succesvol; maar liefst 17 podiumplaatsen waarvan 11x goud! En dat terwijl de concurrentie groter was dan de eerste crossen omdat er op het kampioenschap altijd meer deelnemers af komen.

Het begon direct al goed bij de allerjongsten, de meisjes pupillen C. Van De Gemzen stonden Sanne Maat, Jasmijn van Nieuwenhoven en Isa Schoonhoven aan de start. Sanne eindigde in de middenmoot, Jasmijn kwam met een 4e plaats heel dicht bij het podium, maar Isa was alle meiden de baas en finishte met een mooie voorsprong als eerste. De toon was gezet.

Bij de jongens pupillen C 1 Gems; Irjan van Ommen. Het was één van de eerste wedstrijden voor Irjan en hoewel niet voorin, kwam hij goed over de finish.

Bij de meisjes pupillen B was Sara Kwakkel een klasse apart. Op de ronde van 1000 meter, met de befaamde zandbult, liep ze naar een voorsprong van 19 seconden op de nummer 2. Een afgetekende overwinning dus. Mare Huisman eindigde hier als 9e.

Bij de jongens pupillen B 2 Gemzen; Job Keppel en Mats Brouwer. Job eindigde fraai als 8e (van de 20) en Mats liep met een mooi eindschot naar de 19e plaats.

Dan de meisjes pupillen A, de 1e en 2e jaars liepen tegelijk waardoor de klassering niet direct duidelijk was. Wel duidelijk was dat Mente Kommer na een spannende eindsprint de winnares was bij de 2e jaars en dat Noëmi Blankvoort daar kort achter als 3e finishte. Maar op de 4e plaats in de wedstrijd was het Magali Kanis die de overwinning bij de 1e jaars binnenhaalde. Bij de 2e jaars zaten Flore Kroes en Renee Blok ook aardig voorin, terwijl Brenda Wensink en Carice van Arken in het 2e deel van de groep finishten.

Jongens pupillen A zijn er niet veel bij De Gemzen, maar bij de 1e jaars waren Gerrit Wensink en Jelte Fidder van de partij. Het grote geweld moesten ze voor laten gaan, maar beiden voltooiden de wedstrijd goed.

Dan door naar de junioren; bij de meisjes junioren 1e jaars, die 2000 meter af moesten leggen, eindigde Merel van der Haar in de middenmoot en sloot Diane Wensink het veld.

Bij de jongens D 2e jaars stond er geen maat op Maikel Potkamp. Met ruime voorsprong werd hij overtuigend 1e. Hendrik Olthuis en Kiran Rorije gingen goed mee in het veld, maar moesten wel wat ruimte laten.

Bij de jongens junioren C 1 Gems: Stein Reinhard. In een heel sterk veld liep Stein een uitstekende wedstrijd  en eindigde als 12e (van de 23).

Datzelfde gold ook voor Ella van den Bosch bij de meisjes C: met veel snelle loopsters precies middenin het veld eindigen:  prima!  

Bij de meisjes A ook weer een Gems op de hoogste tree: Eveline Houtman liet zien dat de cross-trainingen zin hebben gehad.  In de 4 km lange cross liep ze haar kilometers net boven de 4 minuten, heel goed!

Bij de jongens A en B, die tegelijk liepen (6 km), ging er iets mis. De kop van de wedstrijd liep verkeerd waardoor niet helemaal duidelijk was wie nou precies op welke positie liep. Gijs van de Wetering (JB) liet zich niet van de wijs brengen en liep een ijzersterke cross.  Hij beloonde dat met een prima 3e plaats. 

Tussendoor was er de korte cross (2500m) voor mannen en vrouwen (senioren en masters). Ook hier uitstekende prestaties van onze Gemzen. Thijs Doornwaard kwam na de eerste ronde nog als gedeeld eerste door maar je zag al dat er in de tweede ronde meer in zat. En dat liet hij zien want Thijs kwam overtuigend als eerste weer uit het bos om met ruime voorsprong te winnen bij de mannen senioren. Bij de mannen 40 wist Marcel van den Bosch goud te winnen en Gerard Kroes zilver. Aalt Wensink eindigde keurig in de middenmoot en Wim Westerink sloot de rij. Iris Bredewolt ging als juniore van start bij de senioren en weerde zich kranig, ze miste maar net het podium. Angelique van Ommen deed het ook heel goed en datzelfde gold voor Arjanne Rorije-Lever en Aaltje Post.  Arjanne pakte het brons bij de vrouwen 40 en Aaltje werd 4e.

Op de lange cross een behoorlijke deelname, waaronder een mooi clubje Gemzen: Erwin Bredewolt, Roel Fidder, Iris Bakker, Annet Buitenhuis, Bas Mekking, Erna van Es-Keen, Maureen Houtman, Marjon Fidder, Monique Fibbe, Annet Bultman en Hetty Wierenga-Groen. Eerste plaatsen waren er voor Annet Bultman (V50), Bas Mekking (M40) en Maureen Houtman (V40). Zilver voor Erna van Es-Keen (V40) en brons voor Monique Fibbe (Vsen).

Knappe prestaties dus van onze Gemzen en dat was ook prettig voor speaker Ronald Nijland, die de hele cross vakkundig aan elkaar praatte.

De 4e en laatste cross van de competitie wordt door De Gemzen georganiseerd en wordt gehouden bij landgoed Molecaten in Hattem. Een nieuw parcours. Laat je verrassen!

Monigue Wensink was de hele dag aanwezig en heeft van alle podia foto's gemaakt.Bekijk alle nieuws berichten