Nieuws

Donderdag 10 Januari 2019

De 3e zaterdag van maart blijft een belangrijke dag voor onze vereniging. Het bedrijf Bitufa / Leadax uit Wapenveld heeft zich namelijk bereid verklaard de sponsoring van deze mooie loop over te nemen. Dinsdagavond 8 januari 2019 is tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst het sponsorcontract van de Leadax-Run getekend door de manager operations van Bitufa/ Leadax, Henk Jongstra, en onze voorzitter, Berthram Mak.

De sponsor gaat een nieuw complex van Leadax B.V. vestigen aan de Ingenieur R.R. van der Zeelaan in Wapenveld.  In de hallen wordt het nieuwe product leadax vervaardigd. Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood.  Leadax heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu. Een tweede generatie loodvervanger die niet alleen lichter is in gebruik, maar ook nog eens goedkoper in aanschaf. Voor spouwmuur tot aan schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van lood. Zonder compromis! In november won het bedrijf hiermee de Veluwse Innovatie Prijs.

De Gemzen en Leadax zijn voor vijf jaar een verbintenis aangegaan voor wat betreft het jaarlijks organiseren van de Leadax-Run. Op zaterdag 16 maart is de eerste editie. Er zijn afstanden voor de jeugd, namelijk een 400 mtr. en een 1000 mtr. Voor de oudere jeugd en volwassenen zijn er drie afstanden. Tussen Wapenveld en Hattem is een parcours uitgezet van 5 km, die men 1, 2 of 3 maal kan lopen. De start, finish en de doorkomsten zijn in één van de nieuwe fabriekshallen.

De bedoeling is verder in de hal enkele activiteiten voor de aanwezigen rondom de run te organiseren.

Het 5 km. parcours gaat over het fietspad van Wapenveld naar Hattem.  In Hattem gaat de route via Astraweg en Hezenbergerweg. Over het kanaal vervolgt de route over de Kanaaldijk, Kloosterweg en het fietspad terug naar het terrein van Leadax aan de Ir. R.R. van der Zeelaan. Het is een prachtig gebied, namelijk bosgebied, bebouwing en open landschap.

De organisatoren van de  Leadax B.V. willen van de Leadax-Run een aansprekend loopevenement voor jong en oud  maken, die een regionale uitstraling moet krijgen.

      Het motto is:  “Het is een uniek loopevenement waar je bij geweest moet zijn”

Het programma van de Leadax run is:

-          400 mtr. voor jeugd t/m 8 jaar                                    10.20 uur

-          1000 mtr. voor jeugd van 9 t/m 12 jaar                        10.30 uur

-          Leadax 5 km.                                                             10.55 uur

-          Leadax 10 km.                                                           11.05 uur

-          Leadax 15 km.                                                           11.30 uur

Bij de 400 en 1000 mtr. ontvangen de nummers 1, 2 en 3 een speciale medaille. Alle jeugdige deelnemers krijgen als herinnering een medaille.

Bij de 5 km, 10 km en 15 km in de categorieën mannen en vrouwen senioren en mannen en vrouwen 40  plus krijgen de nummers 1, 2 en 3 een prijs in natura. Alle deelnemers aan deze afstanden krijgen als herinnering een medaille.

De inschrijving is geopend ! Bekijk alle nieuws berichten