Nieuws

Zaterdag 10 November 2018

Op zaterdag 19 januari organiseren wij de 37e editie van de Atlantisdata Zwolse Bos Loop. Deze oudste loop van De Gemzen is al enkele jaren met een opmerkelijke revival bezig. Lag het deelnemersaantal 10 jaar geleden nog onder de 200, afgelopen jaar kon het recordaantal inschrijvingen van 601 worden genoteerd. En de rek is er nog lang niet uit! Want steeds meer lopers ontdekken de schoonheid van het zeer afwisselende parcours. Bovendien nemen steeds meer lopers de halve marathon op in hun voorbereiding op een voorjaarsmarathon. Daarmee is de Atlantisdata Zwolse Bos Loop hard op weg om onze grootste loop te worden.

Behalve het mooie parcours hebben we veel te danken aan sponsor Atlantisdata. Zij maken het mede mogelijk dat de loop is geworden tot wat het nu is.

De Atlantisdata Zwolse Bos Loop is een echte winterklassieker waarbij de lopers kunnen kiezen tussen een 5 km, 10 km of een halve marathon. Voor de jeugd van 9 t/m 12 jaar is er een 1000 meter op de baan. En voor de jeugd t/m 8 jaar is er een 400 meter. Nieuw dit jaar is de 2500 meter voor jeugd van 11 tot 16 jaar. Behalve deze laatste afstand zijn alle afstanden gecertificeerd, wat betekent dat ze officieel zijn opgemeten door een parcoursmeter van de Atletiekunie.

De inschrijving is al even open en het lijkt erop dat bij de komend editie opnieuw records worden gebroken.

Voorinschrijven kan nog t/m 16 januari. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven.

Kijk voor meer informatie op de speciale pagina'sBekijk alle nieuws berichten