Nieuws

Zaterdag 17 November 2018

In het verslag van de NLV kon je het al lezen: na 15 jaar heeft Ronald Nijland afscheid genomen als bestuurslid. Ronald, in 1995 lid geworden, werd al snel looptrainer bij De Gemzen en eind 2003 trad hij toe tot het bestuur als vertegenwoordiger van de Commissie Technische Zaken (CTZ = is alles wat met trainers en trainingen te maken heeft). 

De toenmalig voorzitter Jan Draaijer presenteerde Ronald met dezelfde woorden als die een generaal van het Amerikaanse leger destijds gebruikte toen men Saddam Hoessein in een schuilkelder hadden aangetroffen: "We got him". Het bleek een goede vangst. Baanatletiek en wegatletiek had zijn aandacht. De insteek was altijd dat iedereen terecht moest kunnen bij De Gemzen voor zijn of haar onderdeel van de atletiek, of dat nou werpen, springen, sprinten of lang lopen is. 

Vanuit de CTZ was (en is nog steeds) Ronald ook de grote animator van de Reanimatie/AED-trainingen. Ieder jaar organiseerde Ronald wel 5 avonden waarop de handelingen die uitgevoerd moeten worden bij een hartstilstand worden geleerd, geoefend of herhaald. Ook heeft Ronald vele lopers van De Gemzen opgeleid als looptrainer en gaf hij clinics aan trainers en lopers. 

Ronald blijkt van vele markten thuis want de laatste jaren was hij waarnemend voorzitter van de Wedstrijd Organisatie Commissie. Bovendien is hij, na het volgen van een speakercursus, sinds een paar jaar, meestal samen met Jan de Bekker, de vaste speaker bij evenementen van De Gemzen. En niet alleen bij De Gemzen, inmiddels ook in een hele grote cirkel rond Heerde (van Woudenberg tot Rijssen).

De bouw van een nieuw huis begin 2019 was voor Ronald één van de redenen om niet een nieuwe bestuursperiode te beginnen. Maar na 15 jaar mag dat dan ook.  Ronald bedankt!

              Uit handen van voorzitter Berthram Mak ontvangt Ronald een mooie bos bloemen. Bekijk alle nieuws berichten