Nieuws

Maandag 21 Januari 2019

Met bijna 1200 deelnemers was het druk in Apeldoorn afgelopen weekend. De beste CD junioren streden dit weekend in Omnisport om de Nationale titels.

Voor de Gemzen kwamen in totaal 7 atleten in actie. Dit waren er wat minder dan andere jaren, maar het evenement viel samen met de Zwolse Bos Loop en enkele atleten moesten afzeggen door griep of blessures.

D-junioren
Op zaterdag kwamen de D-junioren in actie.
De dag startte met het hordenlopen. Renske Hanekamp liep een mooi PR van 12.06 en eindigde hiermee op 37ste plaats. Bente Hanekamp ging goed van start en nam de 2e horde in een mooie 4-pas, helaas verstapte ze zich bij de 3e horden en verliep het 2e deel van de race wat minder sterk. Ze kwam in 13.91 over de finish op de 48ste plaats.  Bente kon daarna gelijk door naar kogel en stootte hier 6.79m (43ste plaats), ze had gehoopt op iets meer maar de spanning was nog wat te groot. Op hoog wist Renske knap haar PR van 1.30 te evenaren waarmee ze 20stewerd. Twee Gemzen dames kwamen aan de start bij de 60 meter: Francine van der Stoop verbeterde haar PR naar 9.48 (51ste), Maud Brouwer ging nog iets sneller 9.34 (46ste). In de middag stonden de Mila afstanden op het programma. Francine liep ook hier een PR 2.10.56 (24ste).

Clubrecord Maikel Potkamp
Maikel Potkamp startte ook op de 600 meter, de tijden lagen hier dicht bij elkaar, hij finishte in 1.43.13 op een mooie 4e plaats. Het was een flinke verbetering van het 39 jaar oude clubrecord (Martin Papiermole 1.52.8). Tenslotte het verspringen. Hier moest er eerst een kwalificatie gesprongen worden. Maud wist zich te kwalificeren voor de finale met een nieuw PR van 4.29m, Francine sprong 3.84 waar ze 28ste mee werd. Aan het einde van dag sprong Maud in de finale nog verder, in haar laatste sprong noteerde ze 4.32 dit was goed voor een mooi 8e  plaats in een totaal veld van 50 springsters.

C junioren
Op zondag waren de C-junioren aan de beurt.
Suusje Berkenbosch stootte vorige week in Stadskanaal een mooi PR van 8.39m en hoopte tijdens de nationale titelstrijd dit te verbeteren. Helaas lukte haar dit niet, haar beste stoot was 8.09m, wat toch nog een prima 26ste  plaats opleverde in een grootdeelnemersveld van 55 kogelstoters.

Zilver voor Isabel met kogel
Isabel van Houweling had een druk programma van 3 onderdelen: horden, kogel en hoogspringen. Ze startte de dag met een nieuw PR op de 60 meter horden van 9.86 (9e). Na haar horde race mocht ze gelijk door naar de kwalificatie kogelstoten. Hier was ze snel klaar: al in de eerste ronde stootte ze over de 10 meter wat een rechtstreekse kwalificatie betekende voor de finale. In de finale legde ze de druk ook in de eerste poging direct bij de concurrentie neer door 10.71m te stootten. Hiermee bleef ze lange tijd aan de leiding, in de vijfde ronde werd er door de concurrentie verder gestoten en zakte ze naar een tweede plaats. In de laatste ronde kwamen er nog 2 atletes voorbij, maar de laatste stoot was voor Isabel en in deze stoot wist ze opnieuw de tweede positie te pakken. Met een nieuw clubrecord van 11.06m mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen. Na deze spannende finale startte Isabel nog in de halve finale op de 60m horden (10e plaats) en bij het hoogspringen (met 1.40 13e plaats).Bekijk alle nieuws berichten