Nieuws

Zondag 10 Februari 2019

Dit weekend werden in Omnisport Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen indoor voor A- en B-junioren gehouden.  Er stonden 5 Gemzen op de deelnemerslijst. Dat is een mooi aantal. Zaterdag kwamen 4 van hen al in actie.

Evelien van Houweling (MB) kwam uit op de 60 meter. Een persoonlijk record zat er net niet in: 8.51, goed voor een 35e plaats. Eveline Houtman (MA) ging voor de 800 meter. Hoewel ze zich niet kon mengen in de strijd om de eerste plaatsen liep ze met 2.29.40 een prima tijd: 10e plaats en een dik persoonlijk record.

Gijs van de Wetering (JB) kwam ook uit op de 800 meter. En ook Gijs wist een fraai p.r. te scoren: 2.08.86. De concurrentie was echter ook snel, Thijs eindigde als 21e. Voor Léon Mak (JA), herstellende van een blessure, is kogel het enige onderdeel waar hij aan mee kan doen. De kogel ging in de eerste stoot naar 14.46, een persoonlijk record en goed voor een 5e plaats.  

Op zondag kwam alleen Evelien van Houweling nog in actie op de 200 meter. Met een prima p.r. van  27.39 bleef ze maar een halve seconde boven het clubrecord van Dominique Verheijen. Iris Bredewolt stond als reserve genoteerd voor de 800 meter. Er waren echter geen afvallers, dus kon ze helaas niet in actie komen.Bekijk alle nieuws berichten