Nieuws

Zondag 6 September 2020

(door Monique Wensink)

Op zaterdag 5 september stond dan eindelijk de medaillewedstrijd voor de pupillen op het programma. De pupillen zijn al vanaf mei weer aan het trainen en nu konden ze eindelijk zien waar al die trainingen goed voor zijn geweest. De ochtend begon nog met regen, maar toen het tijd was om te verzamelen bij A.V. PEC in Zwolle was het gelukkig droog. Er verzamelden in totaal 11 Gemzen-atleten voor deze wedstrijd. Daniël vd Heuvel deed voor het eerst mee bij de Jongens pupillen mini en bij de A-pupillen waren Brend Pols (A1), Joshua Knijnenberg en Gerrit Wensink (beide A2) van de partij.

Ook de dames waren vertegenwoordigd, bij de MPB waren Isa Schoonhoven, Iva Prins, Jasmijn van Nieuwenhoven en Julia Kaal van de partij en bij de A-pupillen waren het Sara Kwakkel (A1), Fay Prins (A2) en Magali Kanis (A2). Iedereen had er zin in, maar er waren ook een paar pupillen die het wel een beetje spannend vonden, na zo’n lange tijd weer een wedstrijd. Na een korte warming-up die ze zelf moesten doen vanwege de coronaregels ging iedereen van start bij het eerste onderdeel. Het zonnetje kwam er ook regelmatig door dus dat maakte het aangenaam voor de pupillen.

En gedurende de ochtend waren er steeds meer blije gezichten te zien, het ene na het andere PR sneuvelde. Voor de meeste atleten werden er deze dag meerdere PR’s gebroken dus de trainingen waren niet voor niets geweest! Wat nog wel even het noemen waard is zijn de prestaties van onze jongens op het onderdeel discus. Gerrit verbeterde zijn PR waardoor hij op de bestenlijst aller tijden steeg naar plek 4, maar ook Joshua en Brend wisten met hun prestaties een plek te veroveren in de bestenlijst. En de bestenlijst kan op nog meer onderdelen worden aangepast want ook Sara Kwakkel komt in de lijst met haar prestatie op de 60mH en Isa Schoonhoven kan  2 keer worden vermeld in de bestenlijst met de 1000m en het verspringen. Al met al een mooie dag voor onze pupillen.

Over 2 weken staat voor hen nog een Athletics Champs wedstrijd op het programma op onze eigen baan en dan de laatste zaterdag van september natuurlijk nog de clubkampioenschappen!

Bekijk hier de foto's van Aalt en Monique WensinkBekijk alle nieuws berichten