Nieuws

Zaterdag 16 Maart 2019

Met de verhuizing van Euroma van Wapenveld naar Zwolle kwam er vorig jaar na 11 jaar een einde aan de Kruidenloop. In Bitufa / Leadax is echter een prima opvolger gevonden. Vandaag was het zover: de eerste Leadax-Run. Het werd een bijzondere loop. Bijzonder omdat het met het natte weer wel heel plezierig was dat start en finish in één van de grote bedrijfshallen van Leadax was. De bouw is nog niet helemaal afgerond, het terrein rondom het pand moet nog bestraat worden. Dat maakte dat het een beetje improviseren was buiten waardoor een ronde van exact 5 km nog niet mogelijk was. Volgend jaar is natuurlijk alles klaar, kan de afstand exact worden gemaakt en het parcours worden gecertificeerd. Én het weer is dan beter :) Maar binnen was alles perfect geregeld en was het voor publiek, helpers en lopers goed vertoeven. Een bijzondere ervaring.

Het aantal deelnemers lag nu nog wat lager dan we gewend waren, volgend jaar zullen het er zeker meer zijn.  

De regen en de wind maakten dat het een zware loop werd, maar er waren prima winnaars; Erik Driesen van AV NOP was de snelste man op de 5 km, hij bleef onder de 16 minuten. Bijzonder was de prestatie van de 12 jarige Evi Falkena (Flevo Delta) zij was de snelste bij de vrouwen en liep met 19.22 een uitstekende tijd.

Op de 10 km ging de overwinning naar Mark Hogeboom van de BB Lopers, hij werd op de voet gevolgd door Klaas Draaijer van De Gemzen. Saskia Schutte (Cialfo) was de snelste bij de vrouwen, gevolgd door Annet Bultman van De Gemzen. Beide atletes zijn de 45 al gepasseerd, zij laten zien dat leeftijd geen rol hoeft te spelen.

Op deze 10 km liep de directeur van Leadax, Roeland van Delden, zijn eerste 10 km, samen met Henk Jongstra, de grote man van Leadax achter deze loop.

Voor de 15 km was de belangstelling heel gering. Niettemin werden er mooie tijden gescoord; Gayri Hawery (AV Spirit) bracht een 52’er op de klokken en thuisloper Gijs Remmers liep ook ruim onder het uur. Bij de vrouwen bleef Monique Fibbe  (De Gemzen) nog mooi binnen de 1.05. Maureen Houtman (Gemzen) volgde op een minuut.  

De allereerste start was de 400 meter voor de jeugd t/m 8 jaar. En de meiden lieten zien sneller te zijn dan de jongens; Sara Kwakkel, Isa Schoonhoven en Zaré de Ruiter (alle drie van De Gemzen) werden 1, 2 en 3. Lenn Poel uit Zwolle was de snelste jongen en naast hem op het podium mochten Jesper Boone (Hattem en Bob van Delden (Leadax) plaatsnemen.  

Op de 1000 meter waren Hendrik Olthuis en Noëmi Blankvoort (beiden Gemzen) de snelsten, beiden eindigden in 4.02. Magali Kanis en Mente Kommer (ook Gemzen) mochten als 2 en 3 bij de meisjes op het podium en bij de jongens waren dat Patrick Duiveman (Isala ’96) en Gerrit Wensink (Gemzen)

Enkele startschoten van deze bijzondere loop werden gelost door burgemeester Jacqueline Koops-Scheele. Zij huldigde daarna ook nog enkele Gemzen die onlangs Nederlands Kampioen zijn geworden (zie afzonderlijk bericht).

Bekijk hier de foto's van Aalt en Monique Wensink.Bekijk alle nieuws berichten