Nieuws

Zondag 19 Mei 2019

Vandaag de laatste dag van het NK Masters in Gouda. De omstandigheden voor baanatletiek waren uitstekend. En ook vandaag was het een zeer succesvolle dag.

Berthram kwam uit op de 200 meter en op hoog. Op de 200 meter verbeterde Berthram z'n p.r. met éénhonderste: 27.49. Goed voor een 7e plaats. Op hoog was er een prima 3e plaats, maar de prestatie (1.46) bleef net onder de medaillelimiet.

Jan-Pieter stond als favoriet aan de start van de 5000 meter bij de mannen 55. En hij maakte die favorietenrol waar. Met een een tijd van 17.40 en voorsprong van 10 seconden hoefde hij niet eens tot het uiterste te gaan om ook op deze afstand de titel te pakken. Dubbel Goud dus voor JP.

Voor Bas Mekking was het even afwachten hoe de benen waren na de 10.000 van vrijdagavond. Maar een behandeling van Wim Bijsterbosch had er voor gezorgd dat de benen ook vandaag goed waren. Een geluk: z'n voornaamste tegenstrever moest helaas verstek laten gaan en daardoor hoefde Bas niet op p.r.-niveau te lopen om ook op de 5.000 het goud binnen te halen. 

De 4e Gems die vandaag in actie kwam was Dirk Wigmans. Dirk heeft een abonnement op 4e plaatsen. Ook vandaag op de 200 en 800 meter. Helaas geen podium, maar wel zeer verdienstelijke prestaties.Bekijk alle nieuws berichten