Nieuws

Zondag 2 Juni 2019

Gisteren berichtten wij al over de meer dan uitstekende eerste dag van Léon Mak bij het NK Meerkamp voor A-junioren in Amersfoort. Vandaag was er het goede vervolg wat resulteerde in een overtuigende eerste plaats. Goud dus voor Léon. 

Startnummer 1
Was het een voorteken dat Léon Mak van de organisatie startnummer 1 had gekregen? Je zou het haast denken. Toch was Léon gezien zijn blessureperikelen op voorhand niet de favoriet. De meerkamp voltooien, dat zou al bijzonder zijn. Een top-3, dat was ook al heel mooi. Maar goud....... dat was niet direct verwacht. 

Degelijke 2e dag
Presteerde Léon het gister om op alle onderdelen een persoonlijk record te realiseren, vandaag bleef hij op de meeste onderdelen net boven (of onder, 't is maar net waar het om gaat) zijn p.r. 110 meter horden bijvoorbeeld, daar bleef hij een paar tiende boven zijn p.r en met discus 1 centimeter beneden zijn p.r. Speer daarentegen was heel goed en de afsluitende 1500 ook (4.48). En met zulke mooie prestaties is het puntentotaal natuurlijk ook een record.

Plaatsing EK
Met zijn geweldige puntentotaal van 7673 plaatste Léon zich ruimschoots voor het EK -20 die van 18-21 juli in Zweden wordt gehouden. En met Léon bleven er nog 2 atleten boven de limiet van 7300 punten.

Wij feliciteren Léon van harte met deze geweldige prestatie! 

                                 Léon op het podium met de Gemzenvlag Bekijk alle nieuws berichten