Nieuws

Maandag 10 Juni 2019

De 1e Pinksterloop die afgelopen zaterdag werd georganiseerd door Loopgroep Elburg van De Gemzen samen met de Businessclub, mag gerust een succes worden genoemd. Ruim 300 inschrijvingen waren er en dat overtrof de verwachtingen.

Maar het was nog wel even spannend 's ochtends: het waaide hard en er werden zelfs evenementen afgelast in Nederland. Maar de loop kon gelukkig doorgaan en de wind zat de lopers niet echt tegen. Hoewel het geheel onverharde parcours er voor zorgde dat er geen toptijden gelopen konden worden, waren de lopers wel te spreken over het parcours over Landgoed Zwaluwenburg en door de A. Vogel tuinen.

Op de 5km werd bij de mannen het podium bezet door Taco Schaaf, Bas Mekking en Constant Huiszoon en bij de vrouwen door Anne van Schuppen, Haik Nillesen en Tamara Pleiter.

Op de 10 km was het Bas van Beek die als eerste binnen was, gevolgd door Hans Beekhuizen en Wim Wolf. Bij de vouwen waren dat Saskia Schutte, Marion Hofenk en Annet Bultman, alledrie heel goed op dreef de laatste tijd.

Snelste lopers van de Loopgroep Elburg waren Hilbert Kraaij en Jenny van 't Hof op de 5 km en Hans Beekhuizen en Linda Polinder op de 10 km.

Bekijk hier de uitslagen.

Monique Wensink heeft weer fraaie foto's gemaakt.Bekijk alle nieuws berichten