Nieuws

Zaterdag 1 Juni 2019

Vandaag zijn in Hengelo de Gelders Overijsselse Kampioenschappen voor C/D-junioren gehouden. En het werd een succesvolle dag voor onze 4 Gemzen-atletes (allen C-juniores).

Om 11.00u begonnen Elisa Nap en Isabel van Houweling met speerwerpen en Nienke Wagenaar met hoogspringen. Elisa en Isabel wisten zich allebei te plaatsen voor de finale. In de finale gooide Elisa een nieuw PR van 26,88m en ze werd hiermee 7e. Isabel benaderde haar PR op enkele centimeters en behaalde een 3e  plaats met 34,33m.

Tussen het speerwerpen door wisten beide meiden zich ook nog te plaatsen voor de horden finale, Isabel deed dit met een nieuw PR van 13.43. Elisa bewaarde de verbetering van haar PR tot in de finale hierin liep ze in 13.50 naar een vierde plaats, bij Isabel verliep de finale minder goed en kwam zij als 6e over de finish.

Ondertussen had Nienke het hoogspringen achter de rug en was zij in voorbereiding op het verspringen. Doordat de springnummers erg dicht op elkaar zaten nam Nienke bij hoog de gok om op 1.40 te beginnen. Dit lukte helaas niet, maar had wel als voordeel dat zij zich goed kon voorbereiden op het verspringen. Dit bleek een goede keuze te zijn, want met een nieuw PR van 4.91 wist zij een prachtige 2e plaats te halen.

De middag stond in het teken van het werpen. Isabel en Suusje Berkenbosch lieten een spannende wedstrijd zien, er werd door de lastige wind niet ver geworpen, maar de wedstrijd werd spannend door steeds wisselende namen in de top. Suusje wist als nummer 2 naar de finale door te gaan, maar moest helaas toezien hoe Isabel haar in de 5e poging nog voorbij ging. Met Suusje op 3 en Isabel op 2 werd het een mooi Gemzen plaatje. Als laatste onderdeel stond het kogelstoten op het programma, Suusje wist ook hierbij de finale te behalen. Met een verste stoot 8,67m wist ze achtste te worden.

De meiden hebben nu enkele weken geen wedstrijden en gaan na een dagje rust weer volop in training voor de meerkamp die gepland staat in juli. We wensen de meiden alvast veel succes met de trainingen de komende weken.



Bekijk alle nieuws berichten