Nieuws

Zondag 30 Juni 2019

Dit weekend werden in Alphen aan den Rijn de Nederlandse Kampioenschappen voor A- en B-junioren gehouden. Er deden 4 Gemzen-junioren mee: Evelien van Houweling (1e jaars B), Eveline Houtman (1e jaars A), Gijs van de Wetering (2e jaars B) en Léon Mak (2e jaars A). 

Vrijdagavond kwamen Eveline en Gijs al in actie op de series 800 meter. Beiden liepen een goede race maar wisten zich niet te plaatsen voor de finale. Voor Eveline zat er nog wel een p.r. in. Evelien liep vrijdagavond de series 100 meter. De eerste ronde kwam ze mooi door; ze wist zich voor de halve finales te plaatsen (beste 24). Een plek in finale zat er echter niet in. Maar voor alle atleten geldt dat plaatsing voor het NK al een prestatie op zich is.

Zaterdag kwam Léon in actie op 4 onderdelen: de 110 meter horden, discus, ver en kogelstoten. Als meerkamper tussen de specialisten. Bij kogelstoten bleef hij met 15.38 meter net buiten het podium. Maar bij het volgende onderdeel (discuswerpen) wierp hij zich in de 6e en laatste poging naar een mooie bronzen medaille. Op de 110 meter horden wist hij zich als 3e te plaatsen voor de finale. En ondanks een mooi p.r. (14.40) werd het ook hier een 4e plaats. Verspringen is een onderdeel waar Léon geen podiumkansen heeft, z'n 6.32 was goed voor de 10e plaats. Evelien kwam uit op de 100 meter horden. En net als op de 100 meter vlak was ze goed voor een 22e plaats, prima! 

Vandaag was er voor Evelien nog de 200 meter.  Ze liep met 26.52 een prachtig clubrecord (en dat als 1e jaars!) en reikte tot de halve finale. Voor Léon was er vandaag nog zijn favoriete onderdeel: polshoog.  Hoewel de concurrentie groeiende is op dit onderdeel stelde Léon (toch wel dé favoriet) niet teleur: goud met 4.85!

Bekijk hier de video van de winnende sprong.Bekijk alle nieuws berichten