Nieuws

Woensdag 3 Juli 2019

Na de Wezepsche Zeuvenheuvelenloop, de Paddenrun en de Pinksterloop was het gisteravond de beurt aan Loopgroep Hattem om een loop te organiseren: de Hattemse Jubileumloop. En dat deden ze met verve. Lopen geeft ontspanning, uitdaging, plezier en verbinding, dat was hier te merken tijdens deze Hattemse Jubileumloop. Het werd een super Jubileumloop!

Er hing een prettige sfeer in en rondom De Marke. Met 175 deelnemers, waaronder vele Gemzen, was het gezellig druk. Het was de eerste keer dat er een loop over dit parcours werd gelopen dus het was een verrassing voor de deelnemers wat ze voorgeschoteld kregen. Maar na afloop was iedereen lovend over het pittige maar zeer gevarieerde traject. Na een vlakke aanloop via de Hoopjesweg en de dijk werd er rond Landgoed de Hezenberg wat van de deelnemers gevraagd: grasveld en enkele pittige klimmetjes: Vervolgens een paar honderd meter vlak en daarna het Algemene Veen, een verrassend stukje Gelders Landschap in Hattem! De laatste kilometer kon er weer flink snelheid gemaakt worden.

Op de 5 km was Edo Brouwer van DW Loopschool de snelste, op de voet gevolgd door Erwin van Heiningen. Derde werd Stefan Gelderman. Marjan Dickhof van Loopgroep Elburg was de snelste bij de vrouwen met kort daarachter clubgenote Linda Vlieger. Nanette Dijkman (ook Gemzen) bezette de derde plaats op het virtuele podium.

Op de 10km stond er geen maat op Sander Kloosterziel. De PEC-atleet kwam na de eerste ronde al met flinke voorsprong door om uiteindelijk in een uitstekende 35.37 te finishen. Hans Beekhuizen van Loopgroep Elburg laat zien over talent te beschikken. Liep hij 4 weken geleden bij de Pinksterloop nog net boven de 40, nu liet hij de klok stilstaan op 37.22. De derde plaats was voor Wim Ritsema van AV Gelre. Monique Fibbe van De Gemzen werd afgetekend eerste bij de vrouwen. Ontspannen liep ze naar 42.24. “Thuisloopster” Anja Warning (Loopgroep Wezep van de Gemzen) gaat steeds sneller. Met Freek van de Graaf als persoonlijke haas snelde ze naar 45.13, goed voor de tweede plaats. Hetty Wierenga-Groen (ook Loopgroep Wezep) volgde op een halve minuut.

Na binnengehaald te zijn door de verrassende speaker Arie Verhoef werden de deelnemers na de finish verrast met lekkere koek, een stukje banaan én een mooie boodschappentas van Albert Heijn Hattem.

De dames van de Jubileumcommissie, Hester Woutersen en Yvonne Kremer, hebben wel wat “aangericht” met deze jubileumcompetitie. Alle wedstrijden (bedoeld als éénmalig) zijn zo succesvol dat ze mogelijk op de kalender blijven. Benieuwd hoe deze loop dan volgend jaar heet :) 

Om een indruk te krijgen van dit parcours en deelnemersveld zie onder uitslagen de foto’s van de Hattemse Jubileumloop 2 juli 2019 en het filmpje van RTV Hattem.Bekijk alle nieuws berichten