Nieuws

Donderdag 16 Mei 2019

Dit weekend worden in Gouda de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters gehouden. 't Is vroeg in het seizoen dit kampioenschap, de atleten hebben nog niet heel veel wedstrijden kunnen lopen, springen of werpen om in topvorm te komen. Toch staan onze deelnemende Gemzen er goed voor.

Bas Mekking loopt vrijdagavond de 10.000 meter. Bas is in topvorm; vorige week vrijdag benaderde hij zijn p.r op de 5.000 meter tot op 2 seconden. En afgelopen dinsdagavond liep hij een p.r. op de 10 EM. Benieuwd of de benen al weer hersteld zijn om een topprestatie te leveren. Bas loopt dit weekend ook nog de 5.000 meter.

Berthram Mak komt uit op maar liefst 4 onderdelen: 200m, 100mh, hoog en ver. Onlangs verbeterde Berthram zijn p.r op de 100 meter wat aangeeft dat de vorm wel goed is. Bij het hoogspringen zijn er medaillekansen.

Voor Jan-Pieter Mondria komt dit NK op een lastig moment. Eind maart was het WK-indoor in Polen en daarna heb je eigenlijk even een periode van herstel nodig. Maar daar is geen tijd voor want je wil met het NK ook in vorm zijn. Lastig!  De laatste weken kan Jan-Pieter niet meer die tijden op de klokken toveren waar hij in maart wel toe in staat was. Maar hopelijk is de topvorm er weer op het juiste moment. Medaillekansen zijn er in ieder geval. Jan Pieter komt uit op de 1.500 en 5.000 meter. 

Dirk Wigmans komt bij de Mannen 60 uit op 3 onderdelen: de 200, 400 en 800 meter. Het is het laatste jaar dat Dirk uitkomt in deze klasse. Hij moet het opnemen tegen jonkies van 60. Een medaille ligt niet direct in de lijn der verwachtingen maar misschien is Dirk tot een verrassing in staat.  

We wensen onze Gemzen Masters veel succes!Bekijk alle nieuws berichten