Nieuws

Zaterdag 31 Augustus 2019

Donderdag maakte we op deze site melding van de Interlandwedstrijd van Nederland tegen een team van Nordrhein Westfahlen. Vandaag was het al zover.  Elisa Nap, Isabel van Houweling en Suusje Berkenbosch waren geselecteerd voor het team van Oost-Nederland die ook aan de Interland meededen. De interland wedstrijd vond plaats in Enschede, bij AC Tion en die hadden er een schitterende wedstrijd van gemaakt.

De dag begon om 10.15 met een teambespreking en daar kregen de atleten ook hun shirts uitgereikt. Het defilé startte om 11.00; alle atleten werden onder begeleiding van een groot fanfare orkest welkom geheten, het officiële gedeelte werd afgesloten met de volksliederen van Duitsland en Nederland.

Als eerste van de Gemzen startte Elisa met hinkstapspringen. Ondanks haar korte voorbereidingsperiode, zo vlak na de vakantie, sprong ze een stabiele wedstrijd en noteerde ze een nieuw PR van 9.52m, slechts 7 centimeter verwijderd van het clubrecord.

Daarna begon de wedstrijd voor Isabel met speerwerpen. Waar ze vorige week tijdens de C-spelen moeite had om richting haar PR te gooien, lukte het vandaag wel. Ondanks een lastige wind kwam ze tot een afstand van 33.05m en ging ze vol vertrouwen direct door naar discuswerpen. Hier wist ze haar PR te verbeteren naar 28.66m.

Als derde Gems kwam Suusje in actie op de 300 meter horden. Net als vorige weekend verbeterde ze ook nu weer haar PR met enkele tienden, ze kwam uit in een mooie tijd van 51.42 sec. De wedstrijd werd afgesloten met een heerlijk pastabuffet.

Het was een dag die ze niet snel zullen vergeten.Bekijk alle nieuws berichten