Nieuws

Zaterdag 14 September 2019

(door Monique Wensink)

Op zaterdag 14 september stond de laatste medaillewedstrijd van dit seizoen op het programma. 
De pupillen reisden daarvoor af naar Harderwijk. Het zonnetje scheen en het was niet te warm. Prima omstandigheden om te sporten dus. En voor een aantal pupillen kwam dat goed uit, omdat er nog wat veranderd kon worden qua kleur van de medaille. Voor de meeste pupillen stond dit echter al vast na 3 van de 4 wedstrijden.

Bij de jongens pup. C waren Irjan van Ommen en Lars Eckelboom weer van de partij. Zij wisten een mooie bronzen medaille te halen dit seizoen. Ook voor Gerrit Wensink JPA1 was de bronzen medaille. Gerrit wist zich vandaag nog wel in de bestenlijst te gooien op het onderdeel discus met een mooie 15,86m.

Bij de meisjes pup. c kwamen Julia Kaal, Jasmijn van Nieuwenhoven, Isa Schoonhoven en Iva Prins weer in actie. Julia heeft dit seizoen een bronzen medaille gehaald, het lukte net niet om genoeg punten te halen voor de zilveren medaille. Jasmijn had op deze onderdelen nog geen punten behaald, omdat ze de vorige wedstrijd verhinderd was. Vandaag wist ze 7 punten te halen en met de 3 punten die ze al had kwam ze ook op de bronzen medaille uit. Isa en Iva hadden nog kans op een zilveren plak als ze vandaag nog een paar extra punten konden halen. En dat lukte. Iva wist alle onderdelen te verbeteren en Isa wist nog 2 punten te halen waardoor ook zij uitkwam op zilver. Ook liep Isa zich nog naar een 10e plek in de bestenijst op de 40m.

Bij de MPB was er voor Sara Kwakkel de gouden medaille. Sara had op alle onderdelen al het maximale aantal punten behaald dus viel er niks meer te verbeteren. Toch liep ze wel naar een snellere 40m en daarmee verbeterde ze haar eigen PR en notering in de bestenlijst.

Bij de MPA1 was Fay Prins al zeker van het zilver. Voor Magali Kanis was dat nog niet het geval. Zij had daarvoor nog 1 extra punt nodig. En dat lukte. Op de 1000m wist ze een extra punt te pakken voor de zilveren medaille. Bij de MPA2 stonden 5 van de 6 meiden ook al op zilver en het gat met goud was voor de meiden te groot. Dus onze tweedejaars pupillen Noëmi Blankvoort, Renee Blok, Mente Kommer, Flore Kroes en Brenda Wensink sluiten hun pupillentijd af met de zilveren medaille. Voor Carice van Arken is dat een mooie Bronzen medaille geworden. Deze meiden gaan we volgend seizoen zeker terug zien bij de Junioren D1.

Bekijk hier de foto's van Aalt en Monique Wensink en hier de uitslagen

                               warming-up met trainer Jurian OnderdijkBekijk alle nieuws berichten