Nieuws

Donderdag 20 Februari 2020

Ook in 2020 organiseren wij weer trainingsclinics in aanloop naar de Scania Zwolse Halve Marathon, het grote loopfeest wat op 13 juni plaatsvindt. Het is de zevende keer dat we deze clinics verzorgen en we kunnen rustig stellen dat deze clinics steeds een groot succes zijn. Er is zowel een clinic in Heerde als in Elburg.

Voor wie zijn deze clinics bedoeld?
De clinics zijn bedoeld voor diegenen die nu eindelijk wel eens een halve marathon willen lopen en voor degenen die al vaker een halve marathon hebben gelopen, maar wel graag eens wat sneller willen zijn (dat kan onder de 1.30 zijn, maar ook onder de 2 uur). De enige voorwaarde om mee te doen is eigenlijk dat je al een 15 km aankunt en dat je de 10 km goed binnen het uur kunt lopen.  

Wanneer begint de clinic en op welke dag(en)?
Heerde
: er wordt 2 x in de week in groepsverband getraind: op dinsdagavond interval op de atletiekbaan en op zondagmorgen een duurloop / wisseltempoduurloop of fartlek op de weg en in het bos. De clinic begint op dinsdagavond 24 maart.

Elburg: ook 2x in de week in groepsverband. De eerste training is donderdagavond 26 maart. Op donderdagavond wordt duurtraining gedaan en op zaterdagochtend interval.

Het zou mooi zijn wanneer je de zaterdag er voor (21 maart) meedoet aan de Leadax-Run (10 km) in Wapenveld.  Het resultaat van die 10 km kan dan gebruikt worden als basis voor de verdere trainingen.

Naast de beide groepstrainingen is er nog een "huiswerktraining".  Lopers die nog meer willen kunnen nog een 4e en 5e (rustige) training toevoegen (hangt van het niveau en ambitie af).

En: wil je meedoen in Heerde en mocht je niet op zondag (kunnen) lopen; dan kun je natuurlijk ook op donderdag in Elburg meelopen (en natuurlijk sowieso wisselen tussen de beide plaatsen). 

Wat kost het en hoe kan men zich aanmelden?
Deze clinics zijn gratis voor Gemzen-leden. Voor niet-leden bedragen de kosten € 45,00 (voor de niet-leden is een startbewijs voor de Leadax-Run 10 km inbegrepen).

Aanmelden voor Heerde door dit formulier in te vullen en sturen naar Wim Potjes.  Er kunnen maximaal 40 deelnemers aan de clinics meedoen. (nb: je moet je uiteraard nog wel zelf inschrijven voor de Halve Marathon)  

Aanmelden voor Elburg: stuur het formulier of een mail naar Hermine van ’t Hul: 

Je moet je uiteraard nog wel zelf inschrijven voor de Halve Marathon. Let op: de inschrijving begint op 1 maart, wees er snel bij !
Bekijk alle nieuws berichten