Nieuws

Zaterdag 12 Oktober 2019

Er zijn heel wat Gemzen die een marathon gelopen hebben.  En een marathon lopen is een prestatie voor de eeuwigheid. Maar wie liep nu wanneer welke tijd? We zijn alle nog beschikbare clubbladen en bestenlijsten van De Gemzen door geweest om prestaties te achterhalen. Dat heeft geresulteerd in een marathonlijst aller tijden.

Van iedere atleet/atlete hebben we de beste marathon in de lijst staan. Tenminste, dat hopen we. Want mogelijk hebben niet alle prestaties in De Gems gestaan of mogelijk hebben we ergens overheen gekeken of misten we een clubblad. Heb jij als Gems ook een marathon gelopen en sta je niet in de lijst of heb je een betere tijd gelopen dan in de lijst staat, stuur dan een mail met het bewijs (de uitslag) naar wim.potjes@ziggo.nl . Mocht je overigens graag van de lijst afgehaald worden, laat dat dan ook even weten.  

Je ziet in de lijst ook dat niet altijd achterhaald kon worden waar en wanneer die mooie tijd gelopen is. Kun je helpen de lijst aan te vullen, stuur dan ook een mail naar Wim Potjes. 

Uit de lijst blijkt dat er door de mannen met name in de jaren 80 van de vorige eeuw hard werd gelopen op de marathon en dat de vrouwen met een opmars bezig zijn. Maar we weten dat er nu veel meer vrouwen zijn die hardlopen en dat gemiddelde marathonloper ruim boven de 40 is.          Overigens willen we nog proberen om ook de leeftijd van de loper op moment van de marathon in de lijst te vermelden. Dat heeft echter nog wel even tijd nodig.Bekijk alle nieuws berichten