Nieuws

Zaterdag 21 December 2019

Op zaterdagmiddag 21 december was er, speciaal voor de trainers van de beginnerscursussen, een zogenaamde Train de trainer.

Het doel van deze workshop was om de beginners op gelijke manier te trainen. Welke loopvormen en welke loopscholingsoefeningen pas je toe in de trainingen om de cursisten zo efficiënt en effectief mogelijk te laten lopen. Voorop staat natuurlijk dat het leuk moet zijn, dat het gezellig is op zo'n avond en dat blessures worden voorkomen. 

Aan het begin van de beginnerscursus ligt het accent op looptechniek en stabiliteit om vervolgens meer en meer over te gaan op uithoudingsvermogen en meters maken. Aan het einde kunnen de deelnemers dan een 5 kilometer achter elkaar hardlopen in een goed tempo.

Ronald Nijland nam de trainers; Arie Verhoef, Mirjam Beekman, Bertine Engelsman, Marjan Hop, Jan Willem Wieman, Marcel Wagtelenberg en René Albouts, mee in een theoretische intro en in praktische oefeningen op de baan. Deze trainers zullen de cursisten in Elburg, Wezep/Hattem en Heerde begeleiden. Bekijk alle nieuws berichten