Nieuws

Zondag 27 September 2020

Zoals in het laatste weekend van september bij heel veel verenigingen in Nederland, werden ook bij ons de clubkampioenschappen gehouden. In aanloop naar het weekend waren de vooruitzichten wat het weer betreft niet al te best, maar uiteindelijk was het perfect atletiekweer. Het was prima toeven buiten, en dat werkte mee om voldoende afstand te houden. Onze “eigen boa’s” hoefden daardoor niet in actie te komen.

Vrijdagavond begonnen de kampioenschappen met de meerkamp (waaronder loopmeerkamp) voor junioren, senioren en masters.  Niet iedereen deed alle onderdelen. In verband met blessuregevoeligheid lieten sommige deelnemers enkele onderdelen schieten.

Zaterdag kwamen ook de pupillen in actie. Vol overgave streden zij om de felbegeerde clubtitels. En ze deden natuurlijk extra hun best omdat vele papa's en mama's, opa's en oma's kwamen kijken.

Sinds een paar jaar een spectaculair onderdeel is de koppelloop over 5000m.  Om en om een ronde lopen en zo een mooie tijd op de klok zetten. Jurian Onderdijk en Wilco Jonker, die ook de loopmeerkamp deden, wisten dit onderdeel te winnen in de zeer snelle tijd van 14.40. Een ander spectaculair onderdeel is de gezinsestafette waarmee de clubkampioenschappen traditioneel worden afgesloten. De familie Mak, al enkele jaren winnaar, moesten het doen zonder Léon (die zich zaterdagochtend een verdienstelijk speaker toonde). Maar Marina nam de honneurs prima waar en zo prolongeerden ze hun titel. De familie van den Bosch werd 2e en de familie Reurink 3e. Hierna konden de prijzen worden uitgereikt. Clubkampioenen zijn geworden: Steven Hanekamp, Hendrik Olthuis, Michaël Knijnenberg, Brend Pols, Joshua Knijnenberg, Gerrit Wensink, Lars Fuite, Nick Tighelaar, Berthram Mak, Jurian Onderdijk, Iris Reurink, Suusje Berkenbosch, Flore Kroes, Sara Kwakkel, Fay Prins, Isa Schoonhoven, Isa Rosman, Emily van Wijk, Jethel Bos en Dominique Verheijen. Nadat de laatste prijzen waren uitgereikt kon iedereen aan de patat.

Omdat er vanwege Cofid 19 geen vrijwilligersavond gehouden kan worden, werden de vrijwilligers op een andere manier bedankt door de vrijwilligerscommissie. Zij kregen een lekkere plak cake en een waardebon voor iets lekkers bij Bakkerij Jonker.

Bekijk de uitslagen op de uitslagenpagina, daar staan ook alle foto's van Monique en Aalt Wensink.Bekijk alle nieuws berichten