Nieuws

Maandag 18 November 2019

Afgelopen zaterdag werd de 6e Veldkamp Witgoed Run Bike Run gehouden op het ATB-circuit 't Loo. De organisatie lag weer in handen van de ATB-vereniging in samenwerking met Loopgroep ELburg van De Gemzen.

De omstandigheden waren goed zaterdag. Wel behoorlijk fris, maar weinig wind. Bij de solo’s stond niemand minder dan Anna van der Breggen aan het vertrek. De Olympisch en Wereldkampioene op de weg was in haar jeugd vaker te zien op het ATB-circuit.

Eerst moest 4 km gelopen worden op het zeer geaccidenteerde terrein, daarna 12 km atb’en en tot slot 3 km lopen. Bij het lopen ontstond er een behoorlijk verschil. Anna stapte bij de dames als 5e op de atb met een achterstand van 3 minuten. Na 1 ronde van 3 km was het verschil al aardig teruggebracht. Uiteindelijke haalde ze alle dames bij en begon met 80 seconden voorsprong op Sandra de Jonge aan de afsluitende 3 km lopen. De marge bleek net genoeg, aan de meet was er nog 14 seconden over.

Bij de mannen stond er geen maat op Maarten Vierhout uit Nunspeet. Maarten is zowel een goede loper als goede fietser. Het was echter Luc Beuckens uit Emmeloord die als eerste op de fiets stapte. Maar Luc is vooral een (hele goede) loper en moest op de fiets aardig terrein prijsgeven. Als 8e begon hij aan het 2e looponderdeel. Daarin wist hij nog op te klimmen naar de 3e plaats. Bij de 40+ ging de overwinning naar Eric Platte uit Doornspijk. Gemzenatleet Aarnout Huijssoon werd 6e overall.

Dan de duo’s. Hier was het Bas Mekking die met het lopen een flinke voorsprong wist op te bouwen. Barmond Houtman reed vervolgens een zeer verdienstelijke atb-rit maar moest toch een paar plaatsjes laten gaan. Uiteindelijk finishte dit duo als 8e. De overwinning ging naar het duo Mol – Hofman. De voorsprong op nummer 2 (Riesen - Grootkarzijn) was 41 seconden.  Bij de Businessteams ging de overwinning afgetekend naar Louwen Muilwijk.

Onder de deelnemers bij de duo’s waren de Gemzen-atleten: Annet Bultman, Klaas Draaijer, Aalt Wensink, Wim Westerink, Hans Beekhuijzen en Gerard Krist (allen lopen) en Ronald Nijland (atb).

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement..

Kijk hier voor de uitslagen.

kijk hier voor de foto's van de organisatie en hier voor de foto's van Monique WensinkBekijk alle nieuws berichten