Nieuws

Zondag 3 Juni 2018

De eerste dag van het NK Meerkamp voor junioren zit erop. Namens De Gemzen is Léon Mak van de partij bij de Jongens A/ Het was een zware dag met zware omstandigheden: koud (zeker in vergelijking met afgelopen week) en een straffe wind. Léon sloeg zich er prima doorheen en het resultaat is een mooie tweede plaats op dit moment.

Op de 100 meter was er direct een evenaring van zijn vorig weekend gelopen clubrecord: 11.44 en dat was de snelste tijd. Daarna ver: 6.27. Zo ver had Léon buiten nog niet gesprongen. Z'n belangrijkste opponent sprong 7.11 en dat leverde wel een flinke puntenachterstand op. Dan kogel: 14.23 en daarmee was Léon weer de beste. Op hoog hielden de toppers elkaar in evenwicht: 1.86 en op de afsluitende 400 meter was er een hele knappe 51.45. Met alle prestaties nestelde Léon zich op de bestenlijst (top 10) allertijden  van de junioren A van de De Gemzen. 

                                                                           De start van de 400 meter

Met een achterstand van 130 punten begint Léon morgen aan dag 2. Dag 2 met daarin z'n favoriete onderdeel: polshoog.

In Gouda wordt dit weekend het NK voor masters gehouden. Dirk Wigmans verdedigde daar de Gemzen-kleuren. En met succes: op de 800 meter was er een mooie zilveren medaille. Met de kogel was er de 5e plaats, maar wel een evenaring van het clubrecord en ook met discus was er een vijfde plaats. Bekijk alle nieuws berichten