Nieuws

Zondag 2 December 2018

De Sint is weer in het land en dat betekende dat het weer tijd was voor de EuroZorg Sintloop. Met 438 inschrijvingen, prima loopweer en een gezellige drukte langs de Lambert Dijkslag Atletiekbaan werd het weer een geslaagd evenement.

Het startschot werd gelost door Sinterklaas en hij liet daarmee zo’n 100 kinderhartjes een stukje sneller kloppen. De pieten holden mee, deelden medailles en niet te vergeten pepernoten uit. Honderd blije, soms ook geëmotioneerde, maar vooral trotse kinderkoppies over de finish, Daar draait het om bij de EuroZorg Sintloop.

Ook de volwassene kwam aan haar/zijn trekken bij deze prachtige loop. Het prachtige, snelle parcours en het perfecte (loop)weer leende zich uitstekend voor persoonlijke records, welke dan ook door vele lopers zijn verpulverd.

Hellen Berger- de Vries wist het (dames)parcoursrecord uit 2014 op de 10 km te verbeteren. Deze stond op naam van Anouk Lindenholz met een tijd van 38:50. Hellen noteerde het nieuwe (dames) parcoursrecord 38:18 netto.

Ook onze Gemzenatleten lieten zich goed zien. Bij de jongens t/m 6 jaar wist Huub Beekman een mooie 2e plaats te behalen en bij de meisjes van 7 en 8 jaar liet Isa Schoonhoven zien over looptalent te beschikken; zij werd eerste. Bij de jongens van 7 en 8 jaar wist Gerrit Wensink bijna het podium te halen, na een spannende eindsprint werd hij 4e. Ook een spannende wedstrijd maakten Hendrik Olthuis en  Thomas Huiskes (van MPM Hengelo) er van bij de jongens t/m 12 jaar. Om beurten op kop en de beslissing viel in de laatste meters: Hendrik Jan won. En bij de meisjes t/m 12 jaar leek Esmee Vis onbedreigd naar de overwinning te lopen, in de laatste meters werd ze echter voorbij gestolen door Naömi Gooijer van PEC 1910.

Op de 5 km waren er bij de Masters 40 fraaie overwinningen van Jan-Pieter Mondria (17.34) en Hermine van ’t Hul (20.12). Ewout de Vos kwam bij de senioren net te kort voor het podium, maar z’n 16.55 was dik in orde. De overwinning op de 5 km ging bij de mannen, net als in 2017, naar Taco Schaaf van Phoenix.  Met 16.15 was hij 18 seconden sneller dan vorig jaar. Bij de dames was het spannend tot op de finishlijn. De chip van Josje Peters was een fractie eerder over de streep dan die van Danique Bosgoed. De netto-tijd van Danique was echter 1 seconde sneller.  En de 12-jarige Elodie van Arken verraste weer met een hele mooie 22.43.

Op de 10 km ging de overwinning bij de mannen naar Tim den Besten uit Elburg en zoals hierboven al aangegeven naar Hellen Berger-de Vries bij de vrouwen. Hele knappe prestaties ook van Monique Fibbe, 2e in een nieuw clubrecord bij de vrouwen 35 (40.47) en Marcel van den Bosch, 3e bij de mannen 40 met een nieuw clubrecord bij de mannen 45 (37.40). Het 3e clubrecord was voor Wim Potjes bij de mannen 60 (43.50).  Bij de vrouwen 40 zagen we een compleet Cialfo-podium met Anne van Schuppen, Marion Hofenk en Saskia Schutte.

Elke deelnemer ging naar huis met een welverdiende zak pepernoten en de sponsor met een mooie bos bloemen.Bekijk alle nieuws berichten