Nieuws

Zondag 11 April 2021

(Door Monique Wensink)

Zaterdag 10 april stond na lange tijd weer een wedstrijd op het programma voor onze pupillen.

Na meer dan een half jaar alleen maar trainen was het nu een mooi moment om te kijken waar al die trainingen goed voor zijn geweest. Normaal worden er regionale medaillewedstrijden georganiseerd maar op dit moment is dat helaas nog niet mogelijk, maar met de eigen vereniging kon dit wel.

Het was vandaag dan ook een officiële wedstrijd die meetelt voor de regionale medaillewedstrijd competitie. Iedere vereniging houdt zijn eigen wedstrijd en de uitslagen van alle verenigingen worden dan samengevoegd net zoals dat normaal ook gebeurd. De pupillen moeten 3 van de 4 wedstrijden meedoen waarvan in elk geval de laatste om ook echt een medaille te winnen.

Voor sommige pupillen was het eindelijk weer een wedstrijd, maar voor een aantal was het ook heel spannend want dit was hun eerste wedstrijd. Ook voor de organisatie en jury was het weer even wennen????  Trainer Harry legde aan het begin nog even uit dat je bij een ‘echte’ wedstrijd een PR kan halen en hoe je kinderen kan motiveren om hun PR te verbeteren. En Harry, het heeft je weer een paar euro gekost zei Julia!

Bij  de pupillen C en mini waren er 6 atleetjes van de partij. Voor Emily en Niene (MPC), Fedde en Sieb (JPC) en Lente en Siem (mini) stond vandaag balwerpen, verspringen en 40m horden op het programma. Het ging hartstikke goed en we zagen veel lachende gezichten, daar doen we het allemaal voor natuurlijk!

Bij de B pupillen stonden hoogspringen, kogelstoten en 40m horden op het programma, daar gingen 2 dames van start, Anna en Isa. Anna en Isa hebben het ook heel goed gedaan vandaag!

De groep A pupillen was wel heel groot, de groep was opgesplitst in jongens en meiden en ze hadden ook een ander programma. Bij de meiden waren Isa, Julia, Ilse, Jasmijn en Sanne (allen MPA1), Sara, Merle en Jolijn (MPA2) van de partij. De meiden hadden een druk programma. Ze begonnen met discus, daarna konden ze gelijk door naar kogel, vervolgens 60m, toen hoogspringen en als afsluiter de estafette 4x60m.

Voor de jongens stond verspringen, 60m en balwerpen op het programma. Brend, Pepe, Niels, Job, Mats (allen JPA2) Sybrand en Pepijn (JPA1) deden het ook prima en hadden het erg gezellig samen. Ook de jongens liepen de estafette.

Al met al een geslaagde 1e medaillewedstrijd voor onze pupillen, hopelijk kan de volgende maand de wedstrijd ook gewoon doorgaan. Dan staat het andere deel van de onderdelen op het programma.

Bekijk hier de uitslagen en hier de foto's.Bekijk alle nieuws berichten