Nieuws

Zondag 3 Oktober 2021

Goed nieuws! De Dalli-run kan dit jaar door gaan. We hebben groen licht van de directie van Dalli en van de gemeente Heerde. Op 30 oktober hopen we er weer een leuk loopfestijn rond de fabriek in het centrum van Heerde van te maken. Weliswaar een beetje in aangepaste en afgeslankte vorm, maar we zijn heel blij dat het dit jaar toch door kan gaan. 

Zoals de regels nu zijn is het mogelijk om grotendeels het normale programma te volgen. Er is voor dit type wedstrijd geen coronapas nodig dus iedereen is welkom. Wat zijn dan de veranderingen waar we nu van uit gaan?

- De 15 km is voor dit jaar komen te vervallen.

- Het wedstrijdterrein is dit jaar niet op terrein van de Dalli fabriek maar op het grasveld en de openbare weg.

- Toeschouwers mogen het wedstrijdterrein niet op, behalve voor begeleiding bij de Kidslopen.

- Een kleedruimte is niet aanwezig, wel wordt gezorgd voor een tent waar een tas kan worden afgegeven.

- Er wordt een maximum ingesteld voor het aantal deelnemers per afstand, zodat het beheersbaar blijft en niet te druk op/rond het terrein.

- De starts zijn verspreid over de ochtend zodat er geen piekdrukte ontstaat.

Daarnaast geldt natuurlijk voor deelnemer en vrijwilliger dat bij klachten strikt wordt geadviseerd om thuis te blijven. Uiteraard blijven we de ontwikkelingen volgen, voor de organisatie sluiten we ons aan bij de richtlijnen van de Atletiek Unie aangevuld met de regels van de gemeente Heerde.

Doe je mee? Schrijf je dan tijdig in. Op de 5 en de 10km geldt een maximum van 300 lopers per afstand.  Bekijk alle nieuws berichten