Nieuws

Zaterdag 5 Mei 2018

Zoals gebruikelijk hebben lopers van verschillende loopgroepen van De Gemzen vannacht het bevrijdingsvuur weer opgehaald uit Wageningen. Om 00.40 uur kregen zij het vuur overhandigd waarna even later de tocht kon beginnen. Deze verliep zeer voorspoedig en tegen 7 uur vanochtend was men weer in Heerde. Na even opgefrist te hebben werd verzameld op De Brink en om 8.40 uur werden de laatste honderden meters gezamenlijk afgelegd.

Bij het gemeentehuis sprak wethouder Berkhoff de aanwezigen toe, waarna de lopers het vuur aan hem overhandigden. Met dit vuur werd vervolgens de vlam voor het gemeentehuis ontstoken. Deze brandt de hele dag als teken van vrijheid. Na de plechtigheid werden de lopers onthaald op een lekker ontbijtje.

Het team bestond uit: Freek van de Graaf (teamcaptain), Christiaan Heeringa, Florentijn Luttik, Monique Fibbe, Reinier van den Beld (chauffeur), Bert Prins, Gerjan Petter, Marco Bastiaannet, Mirjam Braakensiek, Martin Bastiani (chauffeur), Klaas Draaijer en Jaap Post (fietser). Bekijk alle nieuws berichten