Nieuws

Woensdag 25 Maart 2020

Hallo leden, trainers en vrienden van onze Atletiekvereniging "De Gemzen",

Het corona-virus houdt ons aardig in z'n greep. De maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus zijn gisteren (24 maart) stevig aangescherpt. Dat heeft ook flinke impact op ons sportleven en het ritme daarin. Ondertussen zit onze vertrouwde Lambert Dijkslag Atletiekbaan op slot en trainen we al ruim twee weken niet meer zoals we dat gewend zijn.  Er kan nu ook niet meer in groepen worden getraind. Dat geldt ook voor de andere locaties. De technische trainingen voor de baanatletiek zijn helaas ook niet meer te doen. Dat is een groot gemis. Kinderen mogen gelukkig nog wel buiten spelen. 

We volgen de richtlijnen van RIVM en Atletiekunie.
Ondertussen volgen we steeds de adviezen van het RIVM en de Atletiekunie op. Veel informatie is te vinden op de site van de Gemzen. Maar raadpleeg ook vooral de sites van de atletiekunie: atletiek.nl en hardlopen.nl.

Periode van sluiting.
We gaan er bij voorbaat vanuit dat de voorzieningen (gebouwen en baan) van de sportclubs en dus ook onze vereniging gesloten blijven tot minstens 1 juni 2020. Per 7 april komt er wel een evaluatie of deze datum nog verandert in positieve of negatieve zin. Of er dan verzachtende maatregelen komen is dus nu nog niet helder. Dat zal afhangen van de verspreiding en bestrijding van het Corona virus.

Bewegen moet.
Het is belangrijk om te blijven bewegen. Je kunt in je eentje fit blijven door anders te bewegen, thuis creatieve oplossingen en oefeningen te bedenken, en hier of daar hard te gaan lopen. Met alle richtlijnen in acht nemend mag je namelijk wel in je eentje of met een maatje naar buiten om te trainen. Houd dan vooral individueel afstand.

Hulp bij zelf trainen.
Roland Nijland zal het vertrouwde kwartaalschema voor de maanden april en mei maken. De meeste loopgroepen hebben een app groep. Via dat medium zullen de trainers contact zoeken en wetenswaardigheden en ervaringen met hun atleten delen. Op die manier hebben jullie en ook de atleten handvatten om een training verantwoord uit te voeren. De Atletiekunie geeft ook tips op hun website en de berichtgeving over de e-mail.

Wedstrijden die niet doorgaan.
De Wedstrijd Organisatie Commissie heeft de loopavonden op 14 april en 19 mei, de Pupillen Medaillewedstrijden op 18 april en de Junioren Medaillewedstrijden op 23 mei geschrapt. Verder is er contact geweest met de organisatie van de A. Vogelloop in ’t Harde. Dit evenement zou op 30 mei gehouden worden. Er wordt gekeken of deze loop uitgesteld kan worden of ook afgelast wordt. 

Tot slot.
Als jullie vragen hebben, stel ze gerust want het is altijd goed om tips en trucs met elkaar te delen. Blijf fit en gezond en houd elkaar, ook al is het op afstand, in de gaten. 

Met sportieve groet, namens het bestuur van de Atletiekvereniging "De Gemzen", de trainers en de Wedstrijd Organisatie Commissie,

Bram Berends.Bekijk alle nieuws berichten