Nieuws

Zondag 19 September 2021

Afgelopen donderdag 16 september trainde de donderdagavond loopgroep Heerde voor het laatst in het bos dit seizoen. In verband met het steeds vroeger donker worden gaat de groep vanaf volgende week weer op de baan trainen. Zoals traditiegetrouw, vindt er bij het wisselen van de bos / baan training en andersom na de training een gezellig samenzijn plaats in de kantine van ons clubhuis. Dit keer was het echter anders. Er werd afscheid genomen van Saskia Neevel. Saskia heeft de afgelopen 1 ½ jaar veel last van blessureleed en drukte op haar werk. In het dagelijks leven is Saskia badjuf bij zwembad de Veldkamp in Wezep. Wie kent Saskia nu niet, en wie heeft er geen zwemles gehad van Saskia? Vele mensen uit Wezep en omgeving kennen Saskia als badjuf, getrouwd met Johan Neevel (triatleet), en van de honden. Zij hebben samen 2 Deense doggen die bii menig sportevenement aanwezig waren. 

Saskia is lid geworden door haar oud-collega Klaas Compagner. Zij werkten samen in het zwembad De Veldkamp in Wezep. Klaas was trouw lid bij De Gemzen als hardloper bij de loopgroep in Wezep. Door het enthousiasme van Klaas is Saskia lid geworden bij de donderdagavond loopgroep in Heerde. Samen met trainer Freek van de Graaf reisden ze elke trainingsavond gezamenlijk per auto of fiets naar Heerde toe. Dat Saskia van alle markten thuis is bleek wel uit het feit dat zij ook goed looptraining kan geven. Bij afwezigheid van Freek nam zij op geheel eigen wijze de training over. Daarnaast heeft zij ook verschillende jaren als trainster meegedraaid bij de cursus hardlopen voor beginners in Heerde. Saskia was altijd luid aanwezig, deed de loopoefeningen voor en had oog voor iedere atleet. Saskia kon mensen enthousiast maken voor de loopsport. 

Afgelopen donderdagavond werd namens het bestuur en leden van de donderdagavond loopgroep afscheid genomen van Saskia Neevel. Saskia werd toegesproken door voorzitter Bram Berends en secretaris Jeannet Kommer. Saskia werd  bedankt voor haar inzet als trainster voor de cursus hardlopen voor beginners en als vaste invalkracht van de donderdagavond loopgroep in Heerde. Jeannet overhandigde Saskia een prachtig boeket bloemen. Daarna blikte Freek terug op een aantal hoogtepunten en werd er een prachtige plantenschaal overhandigd aan Saskia. 

Nogmaals heel veel dank aan Saskia voor haar inzet en alles wat zij heeft gedaan en betekend heeft voor de loopsport binnen AV De Gemzen.Bekijk alle nieuws berichten