Nieuws

Maandag 20 September 2021

Zaterdag 18 september reisden 9 meiden D junioren naar Venray voor de landelijke finale van de CD competitie. Ze waren geplaatst in poule D, hun doel was bij de beste 3 te eindigen.

Elke ronde werkt met een bepaald aantal punten. Bij de technische nummers (hoogspringen, verspringen, kogelstoten en speerwerpen) doen 2 teamleden het onderdeel en de beste prestatie wordt dan omgezet in een bepaald aantal punten. Bij de looponderdelen (60m sprint, 60m horden en 600 meter) worden 3 atleten ingezet en krijgen de beste 2 prestaties punten. Ook is er een estafette (4x60m).

Onze meiden begonnen met een mooie 8e plaats op de estafette. Na 3 onderdelen stonden de Gemzen op de 2e plek. Dat was natuurlijk al super, maar het puntenverschil met de nummer 1 en 3 was niet groot dus werden de meiden door hun trainers aangespoord om goed hun best te blijven doen om zo de tweede plaats vast te kunnen houden en misschien wel naar plek 1 te kunnen.

In totaal waren er 8 onderdelen en na 7 onderdelen stonden de meiden nog steeds op de tweede plaats met nog 200 punten achterstand op de nummer 1. Alles hing af van het laatste onderdeel: de 60m sprint. En het moest kunnen want de Gemzen hebben een paar goede sprinters in de ploeg. De 60m ging super, want alle 3 liepen ze een PR, dus ze hadden er alles aan gedaan. Nu was het de vraag hoe de tegenstander had gepresteerd. Maar de trainer was er al van overtuigd dat het de meiden was gelukt. Met de prijsuitreiking zouden ze het definitief weten...

En het puntentotaal was inderdaad voldoende en zo werden de meiden junioren D van AV De Gemzen uit Heerde 1e in poule D van de CD Competitie. Bekijk hier de foto's van Aalt & Monique Wensink.

Het meidenteam D junioren van AV De Gemzen, v.l.n.r.: Flore, Isabel, Carice, Renée, Mente, Brenda, Dagmar, Magali en Noëmi.Bekijk alle nieuws berichten