Nieuws

Zaterdag 9 Juni 2018

Vandaag werden de Gelders Overijsselse Kampioenschappen individuele onderdelen voor C/D-junioren gehouden. Er kwamen 10 Gemzen dames in actie en iedere atlete mocht aan maximaal 3 onderdelen meedoen.  het Open Gelders Overijssels Kampioenschap. Op 3 onderdelen konden zij de strijd aangaan met de beste atleten uit Gelderland en Overijssel. Werd het vorig jaar nog op onze eigen baan georganiseerd, dit jaar vond de wedstrijd bij Climax in Ede plaats.

Zusjes van Houweling zorgen voor de medailles
In totaal werden er 6 medailles behaald en deze bleven in de familie: Isabel van Houweling won bij de meisjes D bij de 60 meter horden, het discuswerpen en het kogelstoten. 3x goud dus voor Isabel, een redelijk unieke prestatie. Evelien van Houweling behaalde met verspringen en de 80 meter zilver en op de 80 meter horden brons.  2x zilver, 1x brons. Uitstekend gedaan!

Veel Pr’s voor de Gemzen meiden
Naast de plakken werden er nog veel meer mooie resultaten behaald, zo waren er p.r's voor:

Nienke Wagenaar: verspringen 4.44

Suusje Berkenbosch: 60m 9.51

Isabel van Houweling: kogel 12.01

Iris Bredewolt: 300 meter horden 54.02

Evelien van Houweling: 80 meter horden 12.73

Elisa Nap: 80 meter horden 13.92

Ella van den Bosch: 80 meter horden 17.19

Ook mooi was de prestatie van Nathalie van Stigt Thans, zij evenaarde haar pr bij het hoogspringen met 1.40m en is daarmee na een lange blessure op de weg terug. Tenslotte bleven zowel Des Hatzmann als Bente Hanekamp bij het discuswerpen slechts enkele centimeters van hun PR af. Waarbij de mooie prestatie van Bente bij het discuswerpen een vermelding waard is, als eerstejaars D junior behaalde zij een 6e plaats.

De finalisten bij het discuswerpen, vlnr: Bente Hanekamp (6e pl.), Suusje Berkenbosch (5e pl.) en Isabel van Houweling (1e pl.)

3 nieuwe noteringen voor de bestenlijst van de Gemzen
Al deze resultaten waren goed voor 3 nieuwe noteringen op de bestenlijst allertijden van De Gemzen:

Nienke Wagenaar: verspringen 4.44 (4e Plaats)

Elisa Nap: 80 meter horden 13.92 (10e plaats)

Iris Bredewolt: 300 meter horden (7e plaats)Bekijk alle nieuws berichten