Nieuws

Zondag 12 Januari 2020

Gister werd in Epe het Gelders Overijssels Crosskampioenschap gehouden. 46 Gemzen telden we aan aan de start bij de diverse categorieën. En wanneer 12 Gemzen dan het podium weten te bereiken, kun je rustig stellen dat we als vereniging meer dan goed meededen. Alleen PEC 1910 behaalde meer medailles (14).

Bij de jongste categorie (pupillen C) hadden we geen atleetjes aan de start, maar bij de eerste afstand waar dat wel het geval was (meisjes pupillen B) was het gelijk raak: Isa Schoonhoven liep naar een prima 2e plaats. Iva Schoonhoven kwam net iets te kort, zij eindigde als 4e.

Bij de meisjes pupillen A 2e jaars werd het eerste goud gewonnen: Magali Kanis was daar verantwoordelijk voor, hoewel ze heel teleurgesteld over de finish kwam; ze werd kort voor de finish nog net voorbijgestoken door een atlete van Athletics Nijverdal. Die liep echter bij de eerste jaars zodat Magali toch met een grote glimlach op de hoogste tree van het podium plaats mocht nemen.

Bij de meisjes D eerstejaars was er zelfs brons én goud. De meiden liepen 2 ronden van 1000 meter en zij maakten er een spannende wedstrijd van. Er waren diverse positiewisselingen onderweg en het was lang onzeker wie er met de zege vandoor zou gaan. Noëmi Blankvoort streed echter alleen tegen 2e jaars D-junioren en het bleek dat ze als eerstejaars ruimschoots gewonnen had.  Mente Kommer pakte het brons.

Dan de korte cross (2500m), met heel veel atleten uit de Mila-groep van Gerard Meiberg aan de start. Daarvan behaalde Angelique van Ommen het zilver bij de vrouwen senioren, Renate Kroes brons bij de vrouwen 40, Marcel van den Bosch pakte goud bij de mannen 40 en Aalt Wensink verraste met een hele sterke cross en een 3e plaats bij de mannen 40. De allersnelste op de korte cross was Thijs Doornwaard. Na een stressvolle start (nog net op tijd, er werd 3 minuten te vroeg gestart) liet hij al snel het hele veld zijn hielen zien om met ruime voorsprong te winnen.

Op de lange cross stonden 8 Gemzen aan de start. Annet Bultman toonde haar prima vorm door bij de vrouwen 50 met een ruime voorsprong (bijna 5 minuten) het goud te pakken. Maureen Houtman en Erna van Es-Keen behaalden goud en zilver bij de vrouwen 40.

Het geheel werd weer vocaal begeleid door Ronald Nijland, terwijl Teunis van den Brink namens de leiding van de crosscompetitie de prijsuitreiking regelde.
Bekijk hier de complete uitslag.

Monique en Aalt Wensink hebben weer hun best gedaan om alle Gemzen vast te leggen.Bekijk alle nieuws berichten